(FOTO) KO KAŽE DA NEMA OVAKVIH LJUDI!? DOMAĆIN VELIKOG SRCA: Prodao kuću da pomogne maloj Minji

Autor: Objektiv, Republika

Vesti

07.12.2020

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da je humanost ono na šta možemo uvek da se oslonimo u najtežim vremenima, pokazao je Radoslav Marjanović, penzioner iz Umčara kod Beograda. Kuću koju je dobio u nasledstvo, prodao je za 10.000 evra, a sav prihod, dao je za lečenje jednogodišnje Minje Matić koja boluje od retke i teške spinalne mišićne atrofije tip 1.

RepublikaFoto: youtube.com/rts/printskrin

Ceo život je pošteno i teško radio. Radoslav poslove nije birao, pa je po potrebi bio i kovač i mesar. I penzionerske dane provodi radno. U okviru domaćinstva, brine o životinjama, ali i o 10 hektara zemlje. Kako kaže, svoju decu i unuke je obezbedio, pa je novac od prodaje kuće želeo da pokloni onima kojima je najpotrebniji.

- Hvala Bogu, dao mi je zdravu decu i zdrave unučiće. Tako da ovaj kapital što mi je pripao od nasleđa, ne treba mi. Zato sam dao za zdravlje male Minje, da se što brže oporavi i da bude u najboljem redu - kaže penzioner Radoslav Marjanović.

Meštani sela imaju samo reči hvale za Radoslava i njegovu porodicu.

- To je jako pošten čovek, dobar, društven, hoće da učini, da pomogne, i on je isto bolovao od korone, video je čovek kakva je situacija, kad kome treba pomoći i učinio je nešto što retko ko tako nešto može da uradi - navela je Biljana Lukić.

Foto: Budi human

Domaćin velikog srca nam je poverio da nije želeo medijsku pažnju. Ipak, srećan je što će na ovaj način, moći da pruži primer i drugima, kako bi se novac za lečenje male Minje što pre sakupio.

- Isto to, ko ima nešto što mu ne treba, a deci bi pomoglo, neka budu humani, neka prilože deci za zdravlje - ističe humani penzioner Marjanović.

Nadu za izlečenje daje nova i skupa genska terapija za koju je potrebno 2,4 miliona dolara. Da Minja dobije bitku za život, potrebno je da se sakupi još 400.000 dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading