REPUBLIKIN RETROVIZOR! CRNA nedelja za nama: Korona MELJE Srbiju, preminula Minja sa Dorćola, svet oplakuje Maradonu

Autor:

Vesti

29.11.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedelju iza nas obeležile su vesti koje nimalo nisu prijatne. Korona melje naš zdravstveni sistem, Srbija je u samom vrhu pa broju novoobolelih, uvedene su nove mere, devojčica Minja koja je spašena u požaru na Dorćolu je preminula, a sve ljubitelje sporta je vesto o smrti legendarnog Maradone duboko potresla.

RepublikaFoto: Tanjug/AP/instagram/ilustracija
Foto: Ilustracija

Naime Srbija se trenutno bori sa najtežim udarima koronavirusa, gotovo svakodnevno broj novozaraženih prelazi preko 7.000 a takođe i proj umrlih iz dana u dan drastično raste. I dok među ljudima vlada jedna vrsta melanholija, mnoge od njih je uhvatila i panika te se boje šta će se desiti ako zdravstveni sistem više ne bude mogao da funkcioniše. Članovi kriznog štaba su uveli nove mere. Skraćeno je radno vreme svih ugostiteljskih objekata, a školska nastava ponovo je počela da se održava onlajn.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Više o ovoj temi pročitajte OVDE!

I taman kada smo pomislili da herojski čin molera sa dorćola kojima je uručena zahvalnost za izrazito hrabar i odlučujući potez spašavanja devojčice Minje iz požara na dorćolu, vest o njenoj smrti je sve iznenadila. Nažalost, Minja je usled velikih opekotina morala da bude podvrgnuta transplataciji kože. Ljudi su se redom javljali da pomognu, ali nakon komplikacija nesrećna devojčica preminula je u Univerzitetskoj dečijoj klinici Tiršova.

RepublikaFoto: printscreen
Trenutak kada heroji spašavaju Minju

Više o ovoj vesti pročitajte OVDE!

Tužne vesti nisu zaobišle ni sve ljubitelje sporta a pogotovo one koji preferiraju fudbal. Legendarni fudbaler koji je mnogima bio inspiracija i uzor Dijego Armando Maradona preminuo je od posledica infarkta u svojoj šezdesetoj godini života.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dijego Armando Maradona

Više o ovoj vesti pročitajte OVDE!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading