Vesić se oprostio od Irineja: Vi ste me učili šta je sabornost, vera, ljubav i praštanje, neka vas anđeli čuvaju

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

20.11.2020

08:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da mu je čast što je poznavao patrijarha Irineja i što je bio njegov savremenik, dodavši da je bio "jedan i jedinstven".

RepublikaFoto: facebook.com/Goran Vesić
Vesić i Patrijarh Irinej

On je na svom Fejsbuku povodom smrti poglavara SPC napisao da će istorija pokazati koliko je patrijarh Irinej uradio za srpsku crkvu, Srbiju, srpski narod, našu kulturu, duhovnost i Kosovo.

- Vaša Svetosti, Vi ste me učili šta je sabornost, vera, ljubav i praštanje, svaki trenutak proveden uz Vas bio je prilika da postanemo mudriji i bolji ljudi. Neka Vas Gospod i anđeli čuvaju u carstvu nebeskom - napisao je Vesić.


Kako je napisao, patrijarh Irinej je bio čovek blage naravi i blagorodnog dela, najveći neimar, graditelj, čuvar crkve i svog srpskog naroda.

- Sve je to radio u tišini, predano, vredno, znajući da je jedini sudija Bog i njegov srpski narod. Završeta Hrama Svetog Save bilo je njegovo životno delo u koje je utkao sebe i tako otišao u večnost. Patrijarh će živeti kroz Hram Svetog Save i svaki put kada pogledamo u divne svodove i mozaike Hrama, u lik Hrista i Bogorodice, ugledaćemo blago lice našeg patrijarha Irineja - napisao je Vesić.

Данас нас је напустио наш Патријарх Иринеј. Човек благе нарави и благородног дела. Био је највећи неимар, градитељ,... Posted by Горан Весић on Thursday, 19 November 2020



Patrijarh Irinej preminuo je danas u 90. godini od posledica korona virusa u kovid bolnici VMC Karaburma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading