Vesić: Zatvorićemo svaki objekat koji bude radio posle dozvoljenog radnog vremena

Autor: tanjug.rs, republika.rs

Vesti

17.11.2020

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da će komunalna milicija i komunalna inspekcija zajedno sa sanitarnom inspekcijom rigoroznije kontrolisati poštovanje mera koje od danas stupaju na snagu, a koje podrazumavaju da ugostiteljski objekti rade do 21 sat.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Goran Vesić

On je za TV Pink rekao da je većina ugostiteljskih objekata do sada poštovala mere, a da se manje od jedan odsto ugostitelja ponašao neodgovorno i da nisu poštovali mere, te da sada svi ispaštaju zbog njih.

Izmenama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti omogućeno je da nadzor nad sprovođenjem mera osim sanitarnih inspektora može da obavlja i komunalna milicija i komunalna inspekcija.


- Za celu Srbiju imamo 140 sanitarnih inspektora za Beograd samo 12. Sada će sa kominalnom milicijom i komunalnom inspekcijom poštovanje mera kontrolisati 400 do 500 ljudi i bićemo mnogo efikasniji. Zatvorićemo svaki objekat koji budu radili posle dozvoljenog radnog vremena - rekao je Vesić.

Napominje da izmene Zakona nisu donete da bi se kažnjavali građani, već da se zatvore ugostiteljski objekti koji ne poštuju mere.

- Sada ćemo rigoroznije kontrolisati rad objekata i kontrola će biti efikasnija - rekao je on i dodao da veruje da će se rad ugostiteljskih objekata od 1. decembra vratiti na staro.

Pojačane kontrole sprovođenja mera, kako je naveo, počinju i u javnom prevozu, ali komunalna milicija neće za sada kažnjavati građane koje u autobusu zatekne bez maske, već da će ih upozoravati i zamoliti da napuste javni prevoz.

Vesić je rekao da u Beogradu nije planiran organizovan doček Nove godine, a da li će se nešto promeniti "to zavisi od nas".

- Postavljena je novogodišnja rasveta. Za Novu godinu organizovaćemo na dvadesetak lokacija u Gradu nastupe najpoznatijih mladih muzičara, a nastupi će se prenositi onlajn i prenosiće neke televizije - rekao je zamenik gradonačelnika i naglasio da neće biti Ulice otvorenog srca, kao ni Božićnog seoceta ispred Hrama Svetog Save.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading