OGLASILO SE MINISTARSTVO: Rešena dilema da li su roditelji u obavezi da donose u vrtić potvrdu o radu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

17.11.2020

07:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je da roditelji za sada, s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, nisu u obavezi da donose u vrtić potvrdu o obaveznom radu na radnom mestu.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ministarstvo je to saopštilo povodom informacije koja se pojavila u medijima u vezi sa navodnom novom merom koja se tiče potvrđivanja obaveznog rada roditelja čija deca borave u vrtiću,

Dva najvažnija pokazatelja, trenutan broj pozitivne dece (0,017 odsto) i zaposlenih (0,838 odsto), kao i prosečna dolaznost dece koja je u mesecu oktobru bila 68,01 odsto, ukazuju da u ovom trenutku nema potrebe za smanjenjem broja dece u vrtićima i rasterećenjem kapaciteta, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo podseća da su sve predškolske ustanove u planiranju organizacije rada sa decom u obavezi da poštuju zakonom propisane normative broja dece u vaspitnoj grupi i odluke o povećanju, odnosno smanjenju broja dece u vrtiću ili vaspitnoj grupi donose u tesnoj saradnji sa osnivačem, odnosno lokalnim kriznim štabom.

 

 

 

"Ovim putem ukazujemo da Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja svakodnevno prati epidemiološku situaciju, sagledava izazove i moguća rešenja u funkcionisanju predškolskih ustanova u ovim okolnostima. Sa posebnom pažnjom uzima se u obzir iskustvo predškolskih ustanova u prethodnom periodu, različiti uslovi i kapaciteti predškolskih ustanova na nivou Republike Srbije, kao i svi prispeli predlozi, mišljenja sindikata i Kriznog štaba", dodaju iz Ministarstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading