Đerlek: Nije poenta samo donositi nove mere, već dosledno sprovoditi postojeće

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

15.11.2020

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na nivou cele Srbije situacija sa koronavirusom je vrlo ozbiljna i alarmanta, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek i dodao da postoje problemi sa zdravstvenim kapacitetima zbog čega je ponovo pozvao građane da budu odgovorni i poštuju propisane mere za borbu protiv korone.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Mirsad Đerlek

Gostujući na televiziji Pink, naveo je da je za nama još jedan veoma težak dan, posebno kada je u pitanju Beograd, i da se očekuje da će iz dana u dan broj zaraženih da se povećava.

Istakao je da će Ministarstvo zdravlja učniti sve da svim pacijentima obolelim od korone pruži maksimalnu zdravstvenu zaštitu i naveo da su država, resorno ministarstvo i Krizni štab uradili dosta u cilju borbe protiv korone, ali da je važno da građani pokažu odgovornost i poštuju mere.

- Kada je Krizni štab uvodio drastične mere poput vanrednog stanja i policijskog časa imali smo veliku pobunu da je to kršenje demokratije i ljudskih prava, a sada kada smo u situaciji da se ponašamo blaže ponovo smo kritikovani - rekao je Ðerlek.

Naveo je da nije poenta samo donositi nove mere, već dosledno sprovoditi postojeće i dodao da se treba usmeriti na pooštrenu kontrolu primene postojećih mera.

Ðerlek je rekao da postoji problem sa zdravstvenim kapacitetima, podsetivši da je u petak održan sastanak sa direktorima kovid bolnica i da je za vikend obezbeđeno 450 do 500 mesta.

- Nadamo se da će to do danas popodne biti dovoljno, ali sve zavisi koliko bude novoobolelih. U ponedeljak imamo novi sastanak i non stop vršimo preraspodelu mesta u zdravstvenom sistemu - rekao je Ðerlek.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading