NEMA VIŠE ŠALE: Komunalna policija sve rigoroznija, sprema se PREKRŠAJNI NALOG svakom ko OVO uradi!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

28.10.2020

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U toku je izrada najavljenih hitnih izmena Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti kojima će biti propisano da komunalna milicija izdaje prekršajni nalog za nepoštovanje propisanih mera za sprečavanje širenja virusa Covid 19.

RepublikaFoto: ST/E. ČONKIĆ
Komunalna policija (Ilustracija)

Zakonskim izmenama, koje bi trebalo da budu pred Vladom sledećeg četvrtka, nije predviđeno povećanje visine zaprećenih kazni za nepoštovanje mera,rekla je za Tanjug zamenik sekretara Vlade Srbije i član radne grupe za imenu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti Tamara Stojčević.

Prekršajnim nalogom moći će da se izrekne mandatna kazna od 5.000 dinara fiizičkom licu zbog nenošenja maske, ukazala Stojčević.


Zakonom su već predviđene više kazne za pravna i odgovorna lica koja ne obezbede uslove u svom objektu, poput razmaka između stolova u ugostiteljskim objektima, ili nepostojanja korona redara i one se takođe ne menjaju.

Prekšajni nalog funkcionisaće poput onog koji plaćamo i kod nepripisnog parkiranja - u roku od 8 dana moći će da se plati pola kazne, navodi Stojčević.
 


U Zakonu će takođe biti preciziran pojam kućnog karantina, dodala je Stojčević.

Naglasila je da su ovo samo hitne izmene, ukazujući da ovaj Zakon mora da bude usklađen sa preporukama i pravilnicima Svetske zdravstvene organizacije.

Ona očekuje da će se predlog izmena naći pred vladom Srbije sledećeg četvtka, odnosno zajedno sa rebalansom budžeta, a potom i pred poslanicima Skupštine Srbije radi usvajanja.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
miloš

28.10.2020 13:52

"..mandatna kazna od 5.000 dinara fiizičkom licu zbog nenošenja maske,.." - Obavezno dopuniti sa "u zatvorenom prostoru (prodavnica, javni prevoz i sl.)" zbog preciznosti. - Odavno je u svetu dokazano da virusi ne lete tako da nošenje maske nema efekta nego čak i šteti zdravlju osobe jer udiše sopstveni ugljen-dioksid koji je izdahnuo.