VUČIĆ O POLICIJSKOM ČASU: Takva opcija uvek postoji, ali bolje da do toga ne dođe!

Autor: Republika

Vesti

28.10.2020

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da do 13h ima blizu 1200 novozaraženih lica u Srbiji, četvoro preminulih do 12h.

RepublikaFoto: ST/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

Ogroman porast zaraženih naveo je najviše državne organe, uključujući i Krizni štab da dobro razmotre naredne poteze i mere zarad suzbijanja širenja epidemije.

Juče je prvi put od dolaska korone u Srbiju bilo preko 1000 zaraženih, tako da je treći talas najžešći do sada.

Policijski čas i vanredno stanje su bili na snazi tokom proleća i pokazali su se kao uspšeni, da li će biti i sada uvedeni?

- Ne uvodimo nove mere, ali ćemo oštro sankcionisati svakoga ko ne poštuje mere. Ekonomiju da usporavamo ne možemo, moramo da je čuvamo. 

- U Beogradu već danas otvaramo 30 ležajeva u "Dragiše Mišovića", zemunskoj i pančevačkoj bolnici, otvaramo KBC "Zvezdaru". Nikad nismo bili u tako lošoj situaciji. Imali smo problema u studentskim domovima gde pri otkrivanju svi odu u unutrašnjost pa tamo šire.

- Goran Stevanović, legenda Infektivne klinike je zaražen i još članova osoblja. 

Zamolio bih one koji odu da protestuju protiv migranata, sutra su njihovi članovi porodice u bolnicama. To je pitanje uništavanja naše ekonomije, naših lekara i medicinskih sestara. 

- Stiže nam iz Mađarske 50 hiljada vakcine, iz Nemačke još 200 hiljada. Proporcionalno po broju stanovnika nikad nismo imali više vakcine. Hvala mađarskim i nemačkim prijateljima. Srbija je danas u pet najboljih zemalja Evrope, ali to se promeni za dan, dva neodgovornim postupcima. Molim ljude da obrate pažnju na tuđe živote. Izbegavajte događaje sa 300 ljudi u zatvorenom. 

- Razgovaramo sa Kinezima i Rusima ali im još nisu vakcine registrovane. Prvo vakcinacija lekara, vojnika, ugroožene grupe stanovništva, hronične bolesnike...Kupićemo bez obzira koliko košta i biće besplatne. Mnogo smo para potrošili. Uložili smo da sačuvamo živote naših ljudi. Klinički centar će biti gotov za manje od godinu dana. 

- Sve više ludi je na respiratoru, u bolnici, Nismo uspaničeni, situacija jeste zabrinjavajuća, ali sve je pod kontrolom. Neuporedivo više od razvijenih zemalja u Evropi, a i regionu. Pogledajte Hrvatsku i Sloveniju, kod nas bi onda trebalo da ima 50, 60, a imamo četiri do 12h.

- Nema razloga za policijskim časom! Samo je dovoljno da se pridržavamo mera. Glavni cilj zdravstvenih radnika je da spasu živote, zato treba što manje zaraženih. Infekcija je opasna za sve uzraste, ne samo stariji i hronični bolesnici. Umiru i mladi. Još uvek smo dobri. Ali, moramo rigorozno da poštujemo mere - izjavio je profesor Zdravko Pelemiš.

- Ukrajinski infulenser je pričao da je ovo teorija zavere, da ne postoji, a onda je preminuo - dodao je Vučić.

Da li je policijski čas neophodan ako se pređe preko 1500 zaraženih? 

-  Takva opcija uvek postoji, ali bolje da do toga ne dođe. Ne da bismo plašili nekoga. Moraćemo da uradimo naše stvari u sprovođenju mera. Da nađemo šta je potrebno.

- Imamo veći prijem od otpusta. To znači da se kapaciteti popunjavaju. Šaljemo dodatne respiratore u Pančevo, gde su i beogradski pacijenti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (29)

Loading
Mily

28.10.2020 12:29

Drzava se bori svim sredstvima da se zarazenim gradjanima obezbedi neophodna nega i smestajni kapaciteti odrze, kako bismo sto pre prevazisli ovaj problem i nastavili da funkcionisemo normalnim tokovima.

Aleksej

28.10.2020 12:40

Situacija je teška još malo pa kritična. Moramo se pridržavati mera i voditi računa o imunitetu nema nam druge. Samo tako se možemo izboriti sa ovim virusom.

ana

28.10.2020 12:43

Da svi poštuju preporuke stanje ne bi bilo ovako sigurno.

Rumenka

28.10.2020 12:45

Svaka čast Predsedniče svi koji nepoštuju mere odmah sankionisati.