Ova srpska planina je najotpornija na koronavirus!

Autor: Republika

Vesti

14.10.2020

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je pandemija ostavila ogromne posledice iza sebe, naročito kada govorimo o turizmu i ugostiteljstvu, postoje destinacije u Srbiji na koje nije uticao zlokobni virus, tačnije postoji jedna destinacija - Stara planina!

RepublikaFoto: Promo foto

Stara planina je već u junu mesecu zabeležila veći broj noćenja nego u istom mesecu prethodne godine, dok je u julu mesecu ostvarila broj noćenja od preko 10 hiljada, u odnosu na nešto iznad 3 hiljade iz istog meseca 2019. godine.

Ovim rezultatima u periodu od proglašenja vanrednog stanja pa do kraja jula (dostupni podaci) Stara Planina je ostvarila najmanji kumulativni pad broja noćenja u Republici Srbiji (za svega 13%), navodi se u najnovijem Kvartalnom monitoru, biltenu Ekonomskog fakulteta. 

RepublikaFoto: Promo foto

Kako piše, značajne rezultate i porast broja noćenja u julu mesecu u odnosu na prethodnu godinu zabeležile su i Sokobanja i Banja Palić (obe banje zabeležile su kumulativni pad od 27%).

RepublikaFoto: Promo foto

Broj dolazaka turista u Republici Srbiji u period od marta 2020. godine do jula 2020. godine  u odnosu na isti period prethodne godine opao je za čak 69%.

RepublikaFoto: Promo foto
Goran Karadžić

Ipak, kada se predano radi na promociji, a prirodnim dobrima rukovode profesionalci kao što je to slučaj sa kompleksom KROV SRBIJE - SP RESORT na Staroj planini, na čijem čelu je Goran Karadžić, uspeh je neizbežan, čak i kada svetom hara pandemija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading