SKANDAL! MAFIJAŠ MILAN KALOŠTROVIĆ VRAĆEN U CRNU GORU: Pustili kirmosa koji je tukao srpskog biznismena

Autor:

Vesti

09.10.2020

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandalozna odluka srpskog suda. Milan Kaloštrović, crnogorski kriminalac, koji je zajedno sa sinom vrhovnog državnog tužioca te zemlje tukao i pokušao da reketira biznismena Srđana Kneževića, vlasnika "Knez petrola", pušten je iz pritvora i vraćen u Crnu Goru.

RepublikaFoto: knezpetrol.com
Srđan Knežević

Iako je ovaj mafijaš mogao da pruži kompletna saznanja o svemu što se 24. avgusta dogodilo u centru Budve, njemu je omogućeno da napusti Srbiju, u koju je ušao ilegalno i pod lažnim imenom.

SUMA RASTE

Kaloštrović je uhapšen u Beogradu desetak dana nakon incidenta o kom Srpski telegraf piše već nekoliko dana. On je tada satima maltretirao Kneževića, udarajući ga rukama, nogama i pištoljem. Tražio mu je 120.000 evra na ime nepostojećeg duga, preteći mu na najbrutalniji način ukoliko hitno ne spremi novac. Sve vreme sa njim je bio Aleksa Stanković, sin tužioca Ivice Stankovića, a pridružili su se i tužilac Nikola Boričić i četvorica pripadnika MUP Crne Gore iz Stankovićevog obezbeđenja. Sin tužioca, kako je naš list objavio, a potvrdio je to i sam Srđan Knežević, rekao je da je "cena sada 120.000 evra", a za šest dana "kada pobedimo na izborima, biće milion". On je poručio i da se pare odnesu u Ulicu Baje Pivljanina u Beogradu.

Propuštena je prilika da Kaloštrović progovori i otkrije ko je sve s njim oteo Kneževića

 

Kada je Knežević konačno pušten, vratio se u Tivat i sve prijavio policiji, a zatim napustio Crnu Goru. Desetak dana kasnije, za njim u Srbiju stiže Kaloštrović, očigledno da bi organizovao nastavak pretnji i pritisaka u iznudi novca. Pošto mu je zabranjen ulazak u našu zemlju, prešao je granicu mimo regularnog prelaza, ali je u Beogradu otkriven pod lažnim identitetom i uhapšen. Kod njega su pronađeni vojna uniforma i značka MUP Crne Gore. Određen mu je pritvor, međutim, iz njega je pre nekoliko dana pušten.

Montirali snimak da se ne vidi Stanković

Crnogorska policija pokušala je preksinoć podvalu puštanjem dva komadića snimka na kom se vidi kako Kaloštrović brutalno bije Srđana Kneževića. Izabrali su isečke od 20 i 69 sekundi, na kojima se ne vidi tužiočev sin Aleksa Stanković. Ipak, sve je ispalo prilično naivno jer je policija od sat i 26 minuta snimka (Srpskom telegrafu juče je potvrđeno da postoji toliko snimljenog materijala sa tri lokacije u Budvi) izabrala da pusti jedva nešto više od minuta. Njihov najveći problem, naime, jeste taj što je tužiočevog sina te večeri videlo nekoliko desetina ljudi, pa je čak i policija u saopštenju morala da prizna da je bio na licu mesta, ali "samo pola sata". Nije nego...

Kako kažu pravnici s kojima smo razgovarali, nečuveno je da neko pusti čoveka sa ovakvim dosijeom, pritom umešanog u slučaj koji ovih dana potresa ne samo Crnu Goru već i Srbiju.

Knežević: Snimak traje sat i 26 minuta i na njemu je Stanković

Čelnik Demokratskog fronta Milan Knežević čudom ne može da se načudi što je od snimka koji traje duže od sat i 20 minuta pušten samo minimalni komadić, jedva duži od minuta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milan Knežević

- Kompletan snimak nalazi se u Osnovnom sudu u Kotoru i u Upravi policije, a s dela snimka koji je preneo portal Vijesti izbrisani su i Aleksa Stanković i Nikola Bojičić. Zbog toga, još jednom pozivam tužioca Milivoja Katića da objavi kompletan snimak u trajanju od sat i 26 minuta, na kome se vidi kako Kaloštrović izvodi iz lokala "Hemingvej" Srđana Kneževića, šamara ga i udara na ulici, što se može videti na snimku, uvodi ga u zlataru gde nastavlja njegovo maltretiranje. I tu se snimak koji je pustila policija prekida. Ali ima i nastavak, kad Kaloštrović izađe iz zlatare, tamo ga sačeka na ulici Aleksa Stanković i njih dvojica vrlo srdačno razgovaraju. Srđan Knežević nakon tih batina sklanja se u kafić "Hemingvej", gde ponovo dolazi Kaloštrović, zajedno sa Aleksom Stankovićem i njegovim obezbeđenjem - objašnjava Milan Knežević.

Ipak, to možda i ne treba previše da iznenađuje, s obzirom na to da je od prvog dana sve rađeno da se događaj u Budvi amortizuje, kako se izrazio jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević, koji je prvi progovorio o ovom slučaju nakon teksta u Srpskom telegrafu. On je naveo i da je dobijao najozbiljnije pretnje po život ukoliko se o tome oglasi.

Hronologija šta se sve dešavalo

- Srđan Knežević 21. avgusta dolazi u Budvu

- Tri dana kasnije sreće se sa poslovnim partnerima u kafiću "Hemingvej"

- Tu mu prilazi poznati kriminalac Milan Kaloštrović i odvodi ga do obližnje zlatare

- Sa Kaloštrovićem je i sin vrhovnog državnog tužioca Aleksa Stanković

- Ispred zlatare i u njoj maltretiraju i tuku Kneževića, tražeći mu 120.000 evra

- Prete da će navodni dug narasti na milion evra

- Knežević se vraća u kafić, za sto sa njim sedaju Kaloštrović i Stanković

- Za susednim stolom četvorica policajaca iz Stankovićevog obezbeđenja

- Uskoro dolazi još jedan tužilac Nikola Boričić

- Maltretiranje, pretnje i udaranje pištoljem traju još sat vremena

- Kasno uveče Kneževića puštaju da ode, uz poruku da im ujutru spremi novac

- Knežević sve prijavljuje policiji

- U bolnici mu konstatuju više povreda

- Kaloštrovića hapse, ali ga odmah puštaju nakon nečije intervencije

- Knežević se vraća u Beograd

- Kaloštrović, kom je zabranjen ulazak u Srbiju, desetak dana kasnije ilegalno ulazi u našu zemlju

- U Beograd je došao da bi organizovao dalje pritiske na Kneževića

- Hapse ga u Beogradu, sa lažnim ispravama i značkom policije Crne Gore

ZATAŠKAVANJE

Cilj akcije ljudi Mila Đukanovića, odmah posle događaja u Budvi, bio je da ništa ne procuri u javnost. Kaloštrovića je crnogorska policija, iako je uhapšen iste večeri kada je napao Srđana Kneževića, pustila već posle nekoliko sati. Zatim je činjeno sve da se ne otkrije učešće tužiočevog sina Alekse Stankovića u otmici i reketiranju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading