MILO OPET SPREMA PAKAO ZVEZDI - Doneta sramna odluka, bez najboljih sudija u "Morači"!

Autor: Crnogorski mediji

Sport

28.12.2019

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška utakmica između Budućnosti i Crvene zvezde koja treba da se odigra u ponedeljak u Podgorici, mogla bi dodatno da zapali ionako zapaljenu atmosferu u Crnoj Gori. Gotovo je izvesno da će dvorana “Morača” biti ispunjena samo partijskim vojnicima DPS-a (ne računajući Varvare) i da se ponovo podgrejava vrela atmosfera i to u danima kada je uzavrela atmosfera u celoj državi i u regionu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zajedničkim snagama Milo i Bokan udaraju na Zvezdu!

Kako saznaju crnogorski mediji, sprema se vreli doček, kao gotovo i naročito posle dešavanja u finalnoj seriji ABA lige. Nije isključeno da atmosfera bude još vrelija nakon dešavanja poslednjih dana vezano  za usvajanje sportnog predloga zakona o slobodi veroispovesti kojim se udara na SPC u Crnoj Gori.

I sam predsedsenik Budućnosti, Dragan Bokan je pre par meseci na sednici Skupštine ABA lige poručio rukovodstvu Zvezde – Zapamtite, biće vam vraćeno, lično će vam biti vraćeno, to obećavam sa više strana.

Odigravanje te utakmice, već sada je jasno veliki bezbednosni izazov, ali i rizik zbog svega što može da se izrodi u ovoj naelektrisanoj atmosferi jer će, osim na parketu, unutar “Morače” i van nje biti najmanje sporta.

Nije isključeno ni okupljanje vernika ispred Hrama u Podgorici, jer se narod svakog dana okuplja na tom mestu nakon najnovijih dešavanja u Skupštini Crne Gore, a Hram je udaljen nekoliko stotina metara vazdušne linije od “Morače”, što predstavlja još jedan bezbednosni rizik.

Svedoci smo da je u mnogo mirnijim političkim vremenima, situacija u “Morači” bila na ivci noža, a jasno je da će u ponedeljak biti atmosfera nikad užarenija.

Naravno, karata za utakmicu neće biti u slobodnoj prodaji, pa će u “Morači” DPS održati još jedan partijski miting, koji će najverovatnije “blagosloviti” Milo Đukanović.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sprema haos u Podgorici.. Milo Đukanović

Ova utakmica dolazi u vreme velike krize između državnih rukovodstava Srbije i Crne Gore i napete situacije oko najave otimanja imovine SPC u Crnoj Gori. Gotovo u svim gradovima u Crnoj Gori je uzavrela atmosfera, a u Podgorici su i sinoć organizovana spontana okupljanja.

Pitanje je da li taj meč može uopšte da se odigra tog dana, a sve će zavisiti od bezbednosnih provera koje će biti urađene danas i sutra.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Svedoci smo mučnih scena iz ovogodišnje finalne serije u Podgorici i svih incidenata i napada u “Morači” koji su bili inicijalna kapisla i uzrok uzavrele atmosfere u petoj utakmici u Beogradu.
Takođe, ni svi akteri napada i incidenata u Podgorici, ni nakon pola godine nisu procesuirani i kažnjeni.

Sudije utakmice u ponedeljak Sašo Petek, Mario Majkić i Dragan Porobić

Nejasno zašto nema najboljih sudija na rang listi, kada je dogovoreno da zbog svega što se događalo i specifičnosti tih utakmica, te mečeve sude najbolje evroligaške sudije iz regiona? Ovaj trojka je trenutno posle 11 kola po ocenama: 10-ti, 15-ti i 18-ti na listi? Izgovora zašto ne sude najbolje sudije poput onog da su zauzete suđenjem utakmica Evrolige i Evrokupa nema, jer u ponedeljak, utorak i sredu nema utakmice!

Utakmicu u Beogradu pred praznim gledalištem na početku ove sezone sudila je trojka Belošević, Javor i Radojković.

Treću utakmicu finala 2018. u Podgorici sudili su: Javor, Hordov i Majkić. Četvrtu utakmicu finala 2018. u Podgorici sudili su: Radović, Pukl i Petek. Treća utakmica finala 2019. u Podgorici: Hordov, Majkić i Juras. Četvrta utakmica finala 2019. u Podgorici: Javor, Petek i Nikolić.

Prvi susret dva tima ove sezone pripao je Podgoričanima u Beogradu rezultatom 89:81

Mnogo je sličnosti iz prethodnih utakmica, a iza svega stoji Iztok Rems kojim pokazuje nameru da sruši ABA ligu, a ove sudije nemaju kvalitet da sude ovakvu visokorizičnu i takmičarski važnu utakmicu!

Ostaje pitanje kako će biti u ponedeljak prvo gostovanje Crvene zvezde u Podgorici nakon onog finala i izjave Dragana Bokana na Skupštini: „Da će svi iz Crvene zvezde da mu plate…“ kao i u svetlu izuzetno komplikovane političke situacije u Crnoj Gori.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading