Novi detalji atentata na Daku: Crnogorski krimosi pucali na biznismena!

Autor:

Hronika

15.12.2019

21:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bazne stanice mobilne telefonije registrovale su nekoliko crnogorskih telefonskih brojeva u blizini hotela "Kraun plaza" u vreme kada je pokušano ubistvo Miodraga Dake Davidovića. Brojevi pripadaju osobama bliskim podzemlju, koje su napustile Srbiju posle pucnjave!

RepublikaFoto: youtube.com/Vijesti Online
Miodrag Davidović Daka

Signali

U okviru istrage o atentatu na crnogorskog biznismena Miodraga Daku Davidovića, u utorak uveče u beogradskoj hotelu "Kraun plaza", policija je došla do saznanja ko su osobe umešane u ovaj zločin.

- Po standardnoj proceduri proverene su bazne stanice mobilne telefonije i ustanovljeno je da je tog dana registrovano nekoliko signala telefonskih brojeva koji pripadaju osobama iz Crne Gore, a koje imaju veze sa podzemljem. Zanimljivo je da je nekoliko ljudi ubrzo posle ranjavanja Davidovića napustilo teritoriju Srbije - rekao je sagovornik Srpskog telegrafa blizak istrazi.

Policija u međuvremenu pokušava i da uđe u trag osobama koji su imale kontakt sa oružjem koje je korišćeno u napadu, a koje je iste večeri pronađeno spaljeno na zadnjem sedištu automobila reno klio karavan u Ulici Omladinskih brigada, nekoliko kilometara od hotela.

- U pitanju je lovački karabin, na koji je stavljena posebna optika. Nije prevelik problem kriminalnim grupama da takvo oružje nabave, kao ni municiju za njega - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

Crnogorci specijalisti za snajpere

Pripadnici kriminalnih organizacija iz Crne Gore su poznati po ljubavI prema snajperima. U septembru 2016. u krugu zatvora Spuž ubijen je Kotoranin Dalibor Đurić, blizak "škaljarskom klanu". U Baru je 2015. godine ubijen Armin Muša Osmanagić, takođe hicem snajpera. Ubijeni Osmanagić bio je blizak "kavačkom klanu".

Na Davidovića je ispaljen jedan metak, koji ga je pogodio u ruku dok je sedeo u VIP baru hotela "Kraun plaza". Pretpostavlja se da je on bio meta dobro organizovane kriminalne grupe.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Rupa od metka

- Sumnja se da je u ovoj akciji učestvovao ceo jedan tim. Morali su da imaju svog čoveka u hotelu, koji im je javio da je meta u baru. Morali su da znaju i odakle mogu da pucaju, kao i gde mogu da odvezu automobil koji je najverovatnije korišćen u napadu i unište dokaze. Hitac je došao, po svemu sudeći, iz pravca jedne od obližnjih zgrada koje se trenutno renoviraju - tvrdi izvor Srpskog telegrafa.

Ktitor SPC

U vreme ranjavanja Davidović je bio u društvu vladike SPC Joanikija. Daka važi za velikog dobrotvora i ktitora SPC, a u nekim medijima su se pojavile spekulacije da je napad na njega vezan za najavu skupa podrške SPC u Nikšiću koji treba da bude održan 21. decembra. On je podržao i opozicioni Demokratski front u Crnoj Gori i prosrpski je nastrojen. Davidović je i uspešan biznismen, bio je vlasnik benzinske pumpe, a njegova firma se bavila i proizvodnjom alkoholnih pića, ali i građevinskim poslovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading