(FOTO) NESTVARAN PODVIG LEKARA URGENTNOG CENTRA: Pacijentkinji odstranili tumor TEŽAK 12 KILOGRAMA!

Autor: Republika

Vesti

29.09.2020

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lekarski tim Urgentnog centra koji čine hirurzi Vladimir Vukojević, Miomir Gvozdenović, Amela Hamidović kao i anesteziolog Tijana Todorčević uspeli su da učine pravo čudo pošto su pacijentkinji odstranili tumor težak čak 12 kilograma.

RepublikaFoto: Republika
Tumor težak 12 kilograma odstranje iz tela pacijentkinje (75)

Kako saznaje Republika, ovaj nesvakidašnji podvig stručnjaka odigrao se u utorak ujutru, nakon što je pacijentkinja stara 75 godina prethodno primljena u ovu zdravstvenu ustanovu zbog nesnosnih bolova u predelu stomaka.

Nakon što lekarski tim sastavljen od kardiologa, hirurga, pulmologa i anesteziologa uradio dijagnostičke preglede, ustanovljeno je da pacijentkinja može da izdrži operaciju u opštoj anesteziji i nakon dva ipo sata lekari su uspeli da izvade ogromnu tumorsku masu koja je zauzimala gotovo 80 odsto ambdomena.

RepublikaFoto: Republika
Lekarski tim izveo neverovatan poduhvat

- Konstatovali smo da je reč o tumoru levog jajnika, a celokupna tumorska masa je izvađena. Po završetku operacije ustanovljeno je da u telu pacijentkinje nema ostataka maligne bolesti - rekao je za Republiku doktor Vladimir Vukojević.

 

 

 

Kako je objasnio, nakon operacije, urađena je rekonstrukcija prednjeg trbušnog dela zbog viška mišića i kože koji su ostali nakon što je kancer izvađen.

Prema njegovim rečima, po izlasku iz anestezije, stanje pacijentkinje se neprestano prati.

- Pacijentkinja je svesna, smeštena je na jedinici Intezivne nege. Urađeni su svi neophodni pregledi, pacijentkinja normalno može da diše, ima normalne srčane radnje... Pacijentkinja će moći da nastavi sa normalnim životom - ističe Vukojević.

Korona i kancer

Upitan da prokomentariše pojedine medijske natpise po kojima je došlo do eksplozije smrtnosti od malignih bolesti zbog koronavirusa, doktor Vukojević konstatuje da je Urgentni centar, kao ustanova koja radi 24 sata dnevno sedam dana u nedelji, u punom kapacitetu bio na raspolaganju svim pacijentima.

- Sve vreme trajanja pandemije svim pacijentima rađena je dijagnostika, svi su lečeni i sve zakazane operacije obavljane su na vreme. Niko nije vraćen, niko nije zapostavljen - precizira doktor. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading