Ako imate ove kvalifikacije, možete vrlo lako naći posao

Autor: Politika

Vesti

26.09.2020

21:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osim radnika koji su donedavno, a najviše tokom letnjih meseci, bili angažovani na sezonskim poslovima, mahom u građevinarstvu, do zaposlenja ovih dana najlakše dolaze i oni koji su spremni da rade na najjednostavnijim poslovima.

Foto: pixabay.com

Među njima ima najviše nekvalifikovanih radnika (čistači prostorija, komunalni higijeničari, građevinski manipulanti, spremačice u zdravstvu), a tu su i pomoćni kuvari, zidari, tesari, bravari, magacioneri, zavarivači, vozači i auto-mehaničari, piše "Politika".

Kako ističu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, među onima sa srednjim i visokim obrazovanjem, poslodavci su iskazali najveće interesovanje za radno angažovanje komercijalista, ekonomista za finansije, računovodstvo i bankarstvo, vaspitača predškolske dece, diplomiranih inženjera građevinarstva, mašinskih inženjera, ali i diplomiranih pravnika i doktora interne medicine.

Postoji i konkretna tražnja za profilima za koje su potrebne određene veštine i sposobnosti: u građevinarstvu, zanatskim poslovima, IT industriji, za razliku od tkača, obrađivača kože, mašinaca i metalaca, daktilografa, birotehničara koje na tržištu rada malo ko želi.

Kada su u pitanju profili sa nižim nivoom obrazovanja, u najvećom broju slučajeva prvenstveni uslov za njihovo zapošljavanje jeste odgovarajuće radno iskustvo.

U toku prošlog meseca, na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje bile su 508.323 osobe. Do posla se najlakše dolazi u Beogradu i Vojvodini, a najteže na jugoistoku Srbije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading