13 Srba je na današnji dan MUČKI UBIJENO, a samo je jedan ZLOČINAC osuđen za MASAKR

Autor: espreso.rs, republika.rs

Vesti

20.09.2020

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Polaganjem venaca na spomenik ispred opštine Zemun i paljenjem sveća u crkvi Svetog Nikolaja u pomen stradalim Srbima, porodice žrtava i predstavnici više udruženja, obeležili su danas 29 godina od kada su pripadnici hrvatskih paravojnih i policijskih snaga počinili zločin nad 13 krajiških Srba na Koranskom mostu u Karlovcu.

Foto: Ilustracija

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta podsetio je da je 21. septembra 1991. godine ubijeno 13, a teško ranjena četiri pripadnika rezervnog sastava JNA, uglavnom iz kordunaškog mesta Krnjak, navodeći da je taj zločin jedan od dokaza da je cilj HDZ-a i Franje Tuđmana bio stvaranje etnički čiste hrvatske države bez ili sa što manje Srba.

Linta u saopštenju ističe da je hrvatsko pravosuđe za taj svirepi zločin osudilo samo jednog pripadnika hrvatskih paravojnih snaga - Mihajla Hrastova tek 2015. godine i to na svega četiri godine zatvora, nazivajući to suđenje farsom.

Linta je pozvao Tužilaštvo za ratne zločine da pokrene istragu za zločin na Koranskom mostu s ciljem da se procesuiraju nalogodavci i ostali izvršioci ubijstva 13 krajiških Srba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading