(VIDEO) SRPSKI DVOGLAVI ORAO OD TRI PRSTA: Novi trend među omladinom kao kontra šiptarskim simbolima

Autor: Espreso, Republika

Vesti

17.09.2020

20:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema naroda bez nacionalnih simbola, a mladi u Srbiji su još jednom pokazali da nisu zaboravili na svoje poreklo i iznedrili su novi simbol srpske popularne kulture!

RepublikaFoto: twitter.com/printscreen
Tri prsta

Naime, na društvenim mrežama pojavio se novi trend u kom se naši mladi sugrađani snimaju pokazivajući simbol srpskog dvoglavog orla i to rukama. On se formira spajanjem srpskog simbola tri prsta obe šake, a uglavnom se na snimcima vide motivi srpstva u obliku trobojke uz naše nacionalne pesme.

Ovaj trend je izazvao različite komentare na društvenim mrežama, a uglavnom se diskusija svela na to koliko je originalan.
Mnogi veruju da je ovaj trend nastao kao odgovor na već poznato pokazivanje rukama dvoglavog orla od strane pripadnika albanskog naroda koje se smatra nacionalističkom provokacijom i povezuje se sa konceptom Velike Albanije koja podrazumeva prisvajanje delova teritorija Crne Gore, Severne Makedonije, ali i Grčke.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading