Dua Lipa je samo marioneta prljavih poslova albanske mafije: Novac od ubistava i kriminala ulaže se u muzičke zvezde za promociju otimanja Kosova

Autor:

Vesti

27.08.2020

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekoliko albanskih pevačica, među kojima su Dua Lipa, Bebe Reksa, Ava Maks, Rita Ora, puno se popularizju na mejnstrim muzičkoj sceni SAD-a i Velike Britanije. Ovo je zapalo u oči brojnim pratiocima muzičkih trendova, koji su se zapitali kako je moguće da jedna tako mala zemlja, kao što je Albanije, bude rasadnik velikog broja talenata.

RepublikaFoto: printscreen/instagram
Dua Lipa

Albanija ima samo 2,8 miliona stanovnika, ali i 4 pevačice koje čije prisutvo u medijima i javnosti vrtoglavo raste, što ne polazi za rukom ni državama koje imaju veću populaciju i ozbiljniju muzičku produkciju. Uspeh Dua Lipe i njenih koleginica nije posledica talenta, ili neke muzičke škole iz Albanije koja "pravi" uspešne muzičare, već je delo albanske mafije koja u njih ulaže ogroman, uglavnom "prljav novac" od trgovine ljudima, drogom, oružjem, pljačke i surovih ubistava.

 

Jednu posebnu grupu albanske mafije čini organizacija koja se isključivo bavi trgovinom droge, koja sebe naziva "Banda Helbanijanc" (Albanci iz pakla) koja broji čak više od 5,6 miliona ljudi. S obzirom na to da su članovi albanske mafije isključivo Albanci, njihove kriminalne delatnosti su usko povezane i sa političkim ciljem stvaranja tzv. "Velike Albanije" - koga karakteriše militantni nacionalizam i bezrazložnja mržnja prema okolnim narodima (Srbima, Grcima, Makedoncima...), gotovo jednaka nacizmu.

Pranje novca

Novac zarađen od kriminalnih delatnosti potrebno je oprati kako bi se on prebacio u legalne tokove. Tu "nastupaju muzičke zvezde" preko kojih je razrađen vrlo efikasan sistem prebacivanja novca iz crne zone.

Menadžment Dua Lipe, Rita Ore, Ave Maks, Bebe Reks organizuje koncerte i prilikom prikaza prodaje karata navodi se mnogo veći broj nego što odgovara stvarnom stanju. Pri tom, za održavanje ovakvih muzičkih događaja biraju se uglavnom mala mesta zbog manje medijske pokrivenosti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rita Ora

Tako je na primer objavljeno da je na koncertu Rite Ore u Zadru, prodato neverovatnih 60. 000 karata, dok je makismalni kapacitet stadiona na kome je održan koncert 9.000 ljudi. Pri tom, ceo nastup je bio potpuni debakl jer je podeljeno gotovo 1.500 karata, a i mnogi ljudi su uvedeni besplatno kada je nastup već počeo. 

Ovo je samo mali deo razrađene šeme za pranje prljavog novca. Velika količina se u legalne tokove prebaci i preko ulaganja u marketinške kampanje koje promovišu albanske pevačice.

Promovisanje "Velike Albanije"

Albanske "zvezde" nisu samo paravan za pranje novca, već preko njihove veštačke kreirane populatnosti mafija promoviše i stvaranje "Velike Albanije".

Tako je Dua Lipa ušla u žižu javnosti kada je na Tviteru napisala da "Kosovo nikada neće biti Srbija", što je izazvalo burne reakcije i naših muzičkih zvezda, Cece Ražnatović i Jelene Karleuše. Karleuša je pozvala albansku pevačicu da ne širi eksremizam i mržnju, već muziku i ljubav, dok je Ceca bila oštrija i dala joj "jedinicu iz istorije" i poznavanja činjenica.

 

Dua Lipa je tada privukla veliku pažnju naše javnosti, pa je nezapaženo prošlo da su isti tvit podelile Rita Ora i Ava Maks, što predstavlja dokaz da se istupima pevačica u javnosti rukovodi iz jednog, komandnog centra, koji čine članovi albanske mafije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading