Amfilohije usko povezan sa PODZEMLJEM: Mitropolitov saradnik šuruje sa Branom Mićunovićem

Autor:

Vesti

17.09.2020

04:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Branislav Brano Mićunović, koji decenijama suvereno vlada crnogorskim podzemljem i otvoreno podržava politiku Mila Đukanovića, održava veze sa protojerejem Veliborom Džomićem, desnom rukom mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. O tome svedoči i fotografija na kojoj su Mićunović i Džomić evidentno u bliskim odnosima i dobrom raspoloženju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP/R. PRELIĆ
Amfilohije i Milo Đukanović

Mićunović, kojeg mediji u regionu nazivaju Crnogorski Donom, bio je glavna zvezda na nedavnim protestima podrške Đukanoviću na Cetinju i u Podgorici pošto je njegov DPS poražen na proteklim parlamentarnim izborima.

GUJA U NEDRIMA

Njegovo pojavljivanje, naročito što važi za čoveka koji se kloni javnosti, protumačeno je kao poruka opozicionim partijama da neće tako lako preuzeti vlast. Mićunovićev sin bio je u predizbornoj kampanji jedan od glavnih organizatora nekoliko skupova i vožnji automobilima u znak podrške Milovom režimu.

Zbog veza sa Moskvom Mandića ne žele u vladi

U novoj crnogorskoj vladi i ključnim upravama neće biti mesta za političare iz koalicije "Za budućnost Crne Gore", koje su, kako navodi podgorička Pobijeda, prepoznatljive po izrazitim anti-NATO i antizapadnim pogledima i koji su direktno povezani sa radikalnim krugovima u Beogradu i Moskvi.

RepublikaFoto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ
Andrija Mandić

To znači, kako piše list, pozivajući se na svoja saznanja iz Berlina, Vašingtona i Londona, da mesta neće biti za lidere DF Andriju Mandića i Milana Kneževića, prvostepeno osuđenim za terorizam u pokušaju, kao i Nebojšu Medojevića, osumnjičenog za pranje novca i, kako se navodi, člana ultradesničarskog pokreta Stiva Benona. Pod embargom je i Marko Milačić koji, kako dodaju, otvoreno zastupa stavove Moskve i koji je poznat po ritualnom paljenju NATO zastave u Podgorici.

S druge strane, mitropolit Amfilohije je prvi put sa 82 godine glasao, dajući i na taj način vetar u leđa opoziciji, koja pak najavljuje da će među prvim potezima biti ukidanje spornog Zakona o slobodi veroispovesti, Milovog akta koji je izveo ljude na ulice i, kako neki ocenjuju, doprineo njegovom padu posle tri decenije vladavine.

Foto: printskrin
Brano Mićunović

I otuda iznenađenje što Džomić šuruje sa Mićunovićem, a neki čak komentarišu da je Amfilohije "gajio guju u nedrima".

OČIGLEDNO VRBOVANJE

Bivši operativac DB Božidar Spasić kaže da ne treba isključiti ni mogućnost da Amfilohije preko Džomića pokušava da privuče najbliže Đukanovićeve saborce, naročito uticajnog Mićunovića, makar on bio iz mafijaškog sveta.

Tajna organizacija vlada Crnom Gorom

Lider Pokreta za promene Nebojša Medojević tvrdi da Crnom Gorom već godinama vlada tajna organizacija "koja ne izlazi na izbore i nema nikakav demokratski legitimitet".

Nebojša Medojević

- Na čelu opasne tajne organizacije jeste bord sastavljen od nekoliko vladara naših sudbina, samog vrha režima, korumpiranih delova službi, struktura organizovanog kriminala. Organizacija ima svoju vojsku plaćenika, banke, kompanije, medije, NVO, policajce, tužioce, sudije, diplomate, lobiste. Nastajala je na dugogodišnjem švercu cigareta i korupciji u carini, policiji, DB i vladi, koji su ovakve kriminalne aktivnosti same države opravdavali tzv. višim interesima.

Cilj im je, kako je dodao, blokada kakve pozitivne reforme, koje bi ugrozile njihove privatne interese i kriminalne profite.

- Progutala je i DPS i oni više nisu stranka, već samo uslužni servis organizacije.

- Đukanović je vispren političar, tvrd orah i zna kako da razbije jedinstvo opozicije, koja je bliska sa crkvom. Možda Mićunović za svog prijatelja Mila pokušava da pridobije Džomića i ubaci rovce u opozicione redove. Ne treba isključiti mogućnost da ima crkvenih službenika koji su spremni da zabiju nož u leđa Amfilohiju. Moguće je, takođe, da Džomić vrbuje Mićunovića da pređe na njihovu stranu - navodi za Srpski telegraf Spasić.

Od Amfilohija, Džomića i Mićunovića nismo uspeli da dobijemo komentar na brojeve telefona poznate redakciji Srpskog telegrafa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading