BRANO MIĆUNOVIĆ BIO GLAVNA ZVEZDA SKUPA NA CETINJU! Glavni mafijaš došao da podrži Đukanovića

Autor:

Svet

04.09.2020

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Branislav Brano Mićunović (67), čovek kojeg mediji u regionu nazivaju balkanskim donom, došao je u četvrtak na Cetinje, gde je održan skup podrške Milu Đukanoviću, koji je okupio nekoliko stotina učesnika.

RepublikaFoto: printskrin

O vezama Mićunovića i Đukanovića godinama se pisalo u medijima, a Branov sin bio je u kampanji pred nedavne parlamentarne izbore u Crnoj Gori jedan od glavnih organizatora nekoliko skupova i vožnji automobilima u znak podrške aktuelnom režimu.

Prema pisanju crnogorskih medija, Mićunovićevo pojavljivanje predstavljalo je i svojevrsnu poruku opozicionim partijama, koje su pobedile Mila na izborima, da neće tako lako preuzeti vlast. Kako za Srpski telegraf kaže čelnik jedne manje opozicione partije koja je deo pobedničke koalicije, Brano Mićunović je poznat kao neko ko se izuzetno retko pojavljuje u javnosti.

Bokser, padobranac, Giškin drug

Foto: facebook.com/Legende devedesetih

- rođen 1953. godine u Nikšiću

- u mladosti trenirao boks i bio pripadnik elitne 63. padobranske brigade nekadašnje JNA

- sedamdesetih otišao u Novi Sad, put ga brzo odveo preko granice

- njegovo ime je prvi put dovedeno u vezu s nekim krivičnim delom kada je 1983. u Nemačkoj ubijen Stjepan Đureković, bivši direktor marketinga naftne kompanije INA

- kada se vratio u Crnu Goru, izvesno vreme proveo u zatvoru jer je bio osumnjičen zbog ubistva. Tada je Nikšićanin Radovan Kovačević prvo ranjen, a onda i dokrajčen hicima kada je dovezen u Klinički centar

- Mićunovićev veliki prijatelj bio je Đorđe Božović Giška, osnivač srpske garde koji je poginuo u Hrvatskoj na ratištu

- u ratnoj 1999. godini Mićunović je lično obezbeđivao Zorana Đinđića, koji se sklonio u Crnu Goru

- godinama posle toga pružao je utočište u Crnoj Gori raznim beguncima od srpskog zakona

- nije bio tipični mafijaš s ovih prostora, nije se kitio zlatom i razmetao

- dugo mu je baza bila na Svetom Stefanu, koji maltene nije napuštao

- za njega je važilo da nijedan veći posao u Crnoj Gori ne može da se odradi ako ga on ne odobri

- bio je na italijanskoj optužnici za šverc cigareta, ali je ona 2015. prestala da važi

- godinama u bliskoj vezi s Milom Đukanovićem

- Iskreno, bio sam iznenađen što je došao i na neki način bio glavna zvezda tog skupa. Nije on, naravno, toliko jak kao što je bio pre pet ili deset godina, ali daleko od toga da je bez uticaja. Ipak, s obzirom na to da su na Cetinju uspeli da okupe jedva nekoliko stotina ljudi, teško da su nekog uplašili. Sa Mićunovićem ili bez njega - ističe naš sagovornik, čija molba da mu ne pominjemo ime govori da u Crnoj Gori i dalje nikako nije pametno zameriti se Brani Mićunoviću.

Jezive pretnje Srbima: Srbi opet na traktore!

Jedan od protagonista skupa na Cetinju u televizijskoj izjavi poručio je Srbima da im se može ponoviti da opet na traktorima napuštaju ognjišta. Sa takozvanog patriotskog mitinga za Crnu Goru koji je okupio pristalice Mila Đukanovića poslate su i jezive poruke.

- Barjaci sa četničkim zastavama na Cetinje i u Crnu Goru neće sigurno. Jednom su na traktore išli, može im se ponoviti. Znamo šta je bilo u Sarajevu, mi to pustiti nećemo. Razlog okupljanja je zlotvor sa bradom. On je jedini razlog zla u Crnoj Gori u ovih 30 godina - poručio je izvesni Bane, predstavljajući se kao unuk narodnog heroja.

Da se Đukanović i DPS oslanjaju na kriminalne strukture i da se neće libiti da pokušaju da sačuvaju vlast u sadejstvu s njima, smatra i Milovan Drecun, poslanik u Skupštini Srbije i predsednik Odbora za KiM u prethodnom sazivu.

Foto: printskrin

- U nedelju 6. septembra, za kada je zakazan skup podrške Milu Đukanoviću u Podgorici, planira se izazivanje sukoba između DPS i pristalica opozicije, odnosno sukoba između Srba, Bošnjaka i Albanaca jer Đukanović ide na izazivanje međunacionalnih sukoba. DPS je pripremio grupe ekstremnih pojedinaca iz kriminalnih struktura, pripremili su majice sa oznakama opozicije, čak i mantije. Da ih tako obuku i ubace da izazivaju sukobe. Nemojte da zaboravite da je nekoliko tih grupa, navodnih aktivista DPS, otišlo na edukaciju na Kosovo i u Hrvatsku da ih tamo pripreme da budu uvežbani za izazivanje nereda i provokacija - rekao je Drecun. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading