DRINA NIJE GRANICA! Srbija i Republika Srpska od danas slave "Dan srpskog jedinstva": U znak sećanja kada je probijen Solunski front

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

15.09.2020

05:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji i Republici Srpskoj danas će biti obeležen Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, praznik koji će od danas biti obeležavan svake godine u znak sećanja na dan kada je u Prvom svetskom ratu 1918. godine probijen Solunski front.

RepublikaFoto: Telegraf/V. LUKIĆ
Foto: Ilustracija

Rukovodstva Srbije i Republike Srpske dogovorila su se na sastanku krajem avgusta u Beogradu o obeležavanju zajedničkog praznika - 15. septembra, dana kada je probijen Solunski front.

U svim opštinama u Srbiji i Republici Srpskoj trgovi i centralne ulice biti okićene Narodnom i Državnom zastavom Republike Srbije.

Ovaj praznik će biti zajednički obeležavan u Srbiji i Republici Srpskoj i u svim sredinama u kojima Srbi širom sveta, simbolizujući jedinstvo srpskog naroda. Datum 15. septebmar je izabran jer je tog dana, 1918. godine, probijen Solunski front.

Najvažnije ulice u Beogradu okićene su sa 4.000 srpskih zastava, a Most na Adi, Brankov, Palata Albanija, Dom Narodne skupštine i fontana na Slaviji osvetljeni su bojama srpske zastave.

Zastave su i na svim institucijama u Banjaluci, gde će na platou ispred Hrama Hrista Spasitelja biti održana svečana akademija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading