Premijerka Srbije najavila kada počinje izgradnja autoputa od Niša do luke Drač

Autor: Tanjug, republika.rs

Vesti

08.09.2020

15:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da se početak radova na izgradnji budućeg autoputa od Niša do luke Drač, očekuje u martu naredne godine, a da uskoro sledi tender za prvu deonicu Niš-Pločnik.

RepublikaFoto: beograd.rs
Ana Brnabić

To je, podsetila, trasa koja je dogovorena u okviru Berlinskog procesa, kao jedan od najvažnijih, prioritetnih projekata putne infrastrukture za bolje povezivanje regiona, od Niša do luke Drač.

- Očekujemo da verovatno u martu 2021. godine počnu radovi, a uskoro ide tender za prvu deoncu Niš-Pločnik - rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara u Vranju.

Ona je dodala da se razgovaralo sa Evropskom investicionom bankom, po pitanju finansiranja, kao i da će jedan deo biti grant, odnosno bespovratna sredstva, jer je to važan regionalni put, ali značajan i za Prokuplje, Kuršumliju.

- Jedan od važnijih puteva za Srbiju, ali i za region i drago mi je što je on potvrđen sporazumom u Vašingtonu - rekla je Brnabić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading