DODIKOVA INICIJATIVA: Zbog OVOG GORUĆEG PITANJA traži hitnu sednicu Predsedništva

Autor: Tanjug, Republika

Svet

08.09.2020

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik uputio je inicijativu za preseljenje Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalim i poručio da bez obzira na to šta priča Šefik Džaferović on prema Poslovniku mora da zakaže sednicu Predsedništva na tu temu.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije
Milorad Dodik

Džaferović je, naime, rekao ranije da Predsedništvo BiH neće razmatrati Dodikovu inicijativu.

- Prema Poslovniku, bez obzira na to što Džaferović priča da neće staviti na dnevni red, on mora zakazati sednicu Predsedništva BiH. Verujem da će to uraditi. Vidim da i oni imaju neke inicijative, ja nisam protiv njihovih inicijativa, šta god bile. Treba razgovarati i treba o tome da se odlučuje, a ne da budu tabu teme - rekao je Dodik u Mostaru.


Upitan šta očekuje od sutrašnjeg susreta članova Predsedništva BiH sa specijalnim izaslanikom američkog Stejt departmenta za Balkan i zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom, Dodik je kazao da, koliko zna, Palmer dolazi da se upozna o situaciji u BiH.
 


- Verovatno i da slavodobitno obeleži dogovor o Mostaru. Koliko znam dan posle doćiće u Mostar da priča o izborima. Reći ću mu da mi smatramo da treba da dobijemo uslove za fer i poštene izbore u Mostaru, kao i da ranije opstrukcije budu otklonjene. Od izbora u Mostaru zavisi situacija u ovom gradu - rekao je Dodik, a preneo sarajevski Dnevni avaz.

Dodik je danas u Mostaru razgovarao sa Srbima u tom gradu, a potom se sastao sa i s predsednikom HDZ BiH Draganom Čovićem.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading