Aleksandar Antić: Vučić odgovorio istorijskom zadatku

Autor: pink.rs, republika.rs

Vesti

04.09.2020

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik GO SPS Aleksandar Antić izjavio je da ohrabruju poruke iz Vašingtona da je naša delegacija, predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem, u potpunosti zaštitila vitalne državne interese, tražeći kompromis koji će otvoriti novu stranicu za ekonomski i politički prosperitet Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. MIJATOVIĆ
Aleksandar Antić

Antić je naveo da se pokazalo da su razgovori u Beloj kući izuzetno teški i da je Srbija pod ogromnim pritiskom, kao što je, podseća, predsednik Vučić i najavljivao, ali i da je naša delegacija otputovala izuzetno pripremljena za sva iskušenja.

- Pokušaj da se kroz sporazum prihvati takozvano obostrano priznanje Srbije i Kosova nije prošao isključivo zbog čvrstog i odgovornog stava predsednika Vučića, čime je još jednom demonstrirao da i Srbija i on lično uživaju veliki ugled i poštovanje kod najuticajnijih svetskih faktora - naveo je Antić u saopštenju.

Ističe da Srbija ima istorijsku priliku da razreši višedecenijski problem i to na način koji će uvažiti njene državne interese, a posebno interese Srba na Kosovu i Metohiji.

 

 

 

- Građani Srbije treba da imaju puno poverenje u naš pregovarački tim, predvođen predsednikom Vučićem, da će i ovog puta odgovoriti istorijskom zadatku na najbolji način, pre svega beskompromisno štiteći naše temeljne vrednosti i interese - zaključio je Antić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading