(FOTO) Vesić u Leštanama: Osnovna škola spremna za prijem đaka

Autor:

Vesti

31.08.2020

18:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradnočelnika grada Beograda, Goran Vesić posetio je danas u Leštanama obnovljenu Osnovnu školu "Nikola Tesla" koja će sutra primiti prve đake.

RepublikaFoto: Grad Beograd

- Upravo sam završio inspekciju nove zgrade Osnovne škole u Leštanima, koja će sutra primiti prve đake. Doneo sam školi dozvolu da sutra može da radi. Ponosan sam jer je škola u Leštanima danas najmodernija u Beogradu!

Stara neuslovna montažna školska zgrada u Leštanima, građena pre skoro sedamdeset godina a dograđivana 1979, koju su pohađali učenici od prvog do četvrtog razreda, srušena je 31. avgusta 2018. godine. Bila je to škola sa poljskim toaletom za decu!? Prvog aprila 2019. godine počela je izgradnja nove školske zgrade za učenike od prvog do osmog razreda.

 

 

 

Izgradnja nove školske zgrade, koja je koštala 550 miliona dinara, finansirala je Kancelarija za javna ulaganja Republike Srbije. Opremanje škole školskim nameštajem, računarskom opremom, kuhinjskom opremom i sportskim rekvizitima i opremom u najširem smislu finansirao je Grad Beograd sa dodatnih 34 miliona dinara.

Deci Leštana sutra želim srećan polazak u novu školu, da budu dobri đaci i da postanu dobri ljudi. A one koji su činili gradsku vlast do 2012. godine treba da je sramota jer su dopuštali da deca iz Leštana idu u polurazrušenu školu sa poljskim toaletom - napisao je Vesić na svom profilu.

 

Управо сам завршио инспекцију нове зграде Основне школе у Лештанима, која ће сутра примити прве ђаке. Донео сам школи... Posted by Горан Весић on Monday, 31 August 2020

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading