(VIDEO) Ovako je izgledao KOSOVSKI BOJ! Potpuna rekonstrukcija: Strategije, pozadina, odnos snaga...

Autor: istorijskizabavnik

Vesti

26.07.2020

19:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati Jutjub kanal "Kings and Generals" objavio je interesantan grafički prikaz Kosovske bitke, jednog od najvažnijih sukoba u srednjovekovnoj istoriji Srbije. Pogledajte kako to izgleda.

RepublikaFoto: youtube.com/Kings and Generals

Jutjub kanal “Kings and Generals” poznat je po animiranim prikazima svih značajnijih sukoba i događaja iz istorije sveta. Uz kratak film, autori daju i objašnjenja događaja i po tome su se za kratko vreme etablirali kao prilično uspešni na ovoj mreži.

Pre nekog vremena, na red im je došla i Kosovska bitka, a već u uvodnom objašnjenju stoji da je Otomanska imperija bila u svoje vreme najmoćnija svetska sila koja je pokorila sve koji su joj se našli na putu ka Evropi. Ipak, kada su došli na Balkan, suočili su se sa žestokim otporom.

– Ljudi sa ovog prostora borili su se protiv Turaka skoro 200 godina i prkosili njihovoj vladavini još mnoog potom. Krvava bitka na Kosovu koja se odigrala 1389. primer je ove borbe za nezavisnost – navodi se u snimku.

Nakon ovoga sledi detaljan prikaz događaja koji su prethodili sukobu kao i objašnjenje toka legendarne bitke, a interesantan je podatak da je navedeno da je Miloš Obilić ubio sutana Murata tako što je uspeo da se probije do njega zahvaljujući žrtvovanju svojih 11 sadrugova koji su mu raščistili put.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading