LIDER LDP PRVO BIJE, PA CITIRA AMERIČKE FILMOVE: Čeda astronaut pokrao Breda Pita

Autor:

Vesti

22.07.2020

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li znate ko je Čed Pit? To je Čedomir Jovanović kada se obraća javnosti preko društvenih mreža posle incidenta koji je izazvao ispred "Fizio centra" u Novom Beogradu, a pri tome piše skoro od reči do reči repliku Breda Pita iz holivudskog hita "Do zvezda" (Ad astra).

RepublikaFoto: eStock
Čedomir Jovanović

- Fokusiran sam na suštinu, isključujem sve ostalo. Nisam siguran šta mogu da očekujem u budućnosti, ali je se ne plašim jer znam za koga živim. Za one koji su ja... Anđeliju, Zoru, Janu, Mihajla, Hris, Jelu... I vas retke koji ste, uprkos svemu, ostali moji.... I delim vaše breme, kao što vi delite moje. Živim za to, volim zbog toga.

POTERA ZA KEŠOM

Ne da se nije pokajao zbog nasilničkog ponašanja nego je lider LDP, koji je inače završio dramaturgiju, svoje nedelo pokušao da predstavi kao borbu za pravdu. I bez stida i srama citirao je istu rečenicu koju Bred Pit izgovara u pomenutom filmu.

 

Čeda  pretukao više ljudi nego što je dobio glasova

Jovanović je postao tema za podsmeh na društvenim mrežama, gde je zaradio nadimke Čedaj i Čederer.

Naime u foto-montažama, Jovanović je predstavljen kao džedaj iz legendarnog filma "Ratovi zvezda", ali i kao proslavljeni teniser Rodžer Federer. Ljubitelji crnog humora Jovanovićevo huliganstvo doveli su u vezu sa izbornim rezultatima LDP.

- Čeda brat pretukao više ljudi nego što je glasalo za njega - jedan je od komentara sa društvenih mreža.

- Usredsređen sam na suštinu, isključujem sve drugo. Nisam siguran u budućnost, ali nisam zabrinut. Osloniću se na one koji su mi najbliži i deliću njihovo breme, kao što oni dele moje - izgovara Bred Pit prilikom psihološke procene na kraju filma "Ad astra".

Reketiranje na ulici

Sve je počelo u subotu 18. jula, kada je Čedomir Jovanović poslao vozača da zameni brave u "Fizio centru" u Milutina Milankovića broj jedan. Kada je vlasnik Žarko Ivković to odbio, vozač je pozvao Čedu, koji je došao oko 15 časova i počeo da udara Ivkovića reketom po glavi i rukama. Jovanović je jurio Ivkovića niz ulicu i udarao ga sve dok ih nisu razdvojili.

Ulaze i kroz prozor

Posle dana pauze, jer se svi odmaraju nedeljom, drama je nastavljena u ponedeljak, kada je Jelena Jovanović, supruga lidera LDP pokušala da uđe u "Fizio centar". Vlasnik Žarko Ivković i njegov pravni zastupnik Dejan Dubajić to nisu dopustili, pa je Jelena ušla kroz prozor.

Otvorenom šakom u glavu

Glavni tabadžija ponovo se vraća na scenu. Pravdajući se da brani suprugu i porodicu, Jovanović je nasrnuo na Dubajića. Prema rečima pravnog zastupnika, Jovanović ga je udario otvorenom šakom, a takođe mu sa glave skinuo naočare i polomio ih.

Međutim, za razliku od astronauta koji kroz ceo film traži oca, koji je takođe astronaut i uzor liku koga tumači Bred Pit, razlozi za Čedin post mnogo su banalniji. Motiv Jovanovićeve potere su pare. Umesto svemirskog broda, vozio je luksuznu limuzinu, a nije nosio skafander dok je jurio da bije fizioterapeuta reketom, nije zapravo nosio čak i masku, iako je bio obavezan.

 
RepublikaFoto: Republika
Mesto na kom se dogodio sukob

REKETOM PO PRAVDU

Kakva je Jovanovićeva sudbina, odgovor su dali građani od kojih je na izborima održanim 21. juna dobio manje od jedan odsto glasova. Što se tiče prebijanja, tu je Jovanović u pravu, sudbina mu je po tom pitanju neizvesna, s obzirom na to da je zbog huliganstva zaslužio nekoliko krivičnih prijava. Tužilaštvo uveliko prikuplja dokaze o Jovanovićevom divljanju i prebijanju ljudi.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Reket kao hladno oružje

Kolateralna šteta

Prilikom dolaska ispred "Fizio centra" Čedomir Jovanović je ostavio BMW parkiran nasred ulice. Tada je naišao radnik s obližnjeg gradilišta koji je počeo da trubi da bi mu se parkirano vozilo sklonilo s puta. Jovanović je izašao, počeo da širi ruke, ali radnik nije ustuknuo. Lider LDP je tada seo u limuzinu, prvo krenuo naglo unazad i, prema rečima radnika, umalo nije udario u njegov automobil. Potom je Jovanović dodao gas i krenuo napred, ali je naleteo na parkirani punto u kome je bila devojka koja je tom prilikom lakše povređena.

Posebno zabrinjava što je Jovanović bio zaražen koronavirusom, te da je po otpuštanju iz bolnice bio u obavezi da bude u samoizolaciji. Osim o zakon, Jovanović se oglušio i o mere koje država propisuje u borbi protiv epidemije, pa je bar u jednom u pravu, neizvesno je za šta će sve morati da odgovara i snosi krivicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Koviljka

22.07.2020 10:08

Da li to za gosp.Jovanovica vaze druga pravila? Ovo je sramota i bruka za Srbiju da nam se politicari ovako bahate..zivi u dugovima do guse i pitam se odakle mu sve ovo..citam da su im (njegovoj zeni) tacnije receno, sve firme nekakve pod stecajem i u ubicima pa se pitam, kako to zive na "visokoj nozi"..

hotelfala

22.07.2020 12:09

Hulja, lopov, podlac i prevarant