(FOTO) Nebojša Stefanović: Stalo da pripadnici policije budu profesionalni i obučeni za izvršavanje svih zadataka

Autor: Republika

Vesti

25.06.2020

14:47

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je danas polaznicima Centra za osnovnu policijsku obuku da će njihovim prijemom u redove policije u septembru Srbija dobiti još čvršći bedem u odbrani od kriminala.

MUP Srbije
Nebojša Stefanović

Stefanović je prisustvovao pokaznim vežbama koje su specijalna i posebne jedinica MUP-a izvele za 537 polaznika 23. i 24. klase Centra za osnovnu policijsku obuku u Nastavnom centru u Kuli.  


- Danas su imali priliku da vide kako izgleda delovanje naših specijalnih i posebnih jedinica i kako izgleda biti deo tima najspremnijih i najsposobnijih pripadnika policije. Važno je i da naši pripadnici i polaznici COPO uvek razmišljaju o daljem usavršavanju. Uložili smo dosta u njihove uniforme, opremu i tehniku, ali nam je važno da razumeju da svaka nedelja treninga doprinosi efikasnijem spasavanju života i njih i građana.  Zato nam je stalo da pripadnici policije budu profesionalni i obučeni za izvršavanje svih, pa i najsloženijih zadataka, koje imaju pred sobom - poručio je Stefanović. Stefanović je nakon vežbe razgovarao sa polaznicima COPO, koji će se već na jesen pridružiti svojim kolegama u zaštiti bezbednosti građana Srbije. 


- Važno mi je da oni razumeju da samo napornim radom mogu biti odgovorni, ozbiljni i pošteni policajci, kakve zahteva narod Srbije. Uveren sam da će umeti da pokažu kako se voli svoja zemlja - naglasio je Stefanović.

Komentari (0)

Loading