Četiri spremačice u beogradskom vrtiću pozitivne na koronu!

Autor: Republika

Vesti

08.06.2020

15:51

Četiri spremačice u vrtiću "Zvončica" na Zvezdari pozitivne su na virus korona, saopšteno je danas iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu.

Tanjug/BEOINFO
Foto: Ilustracija

Zaposlene koje su pozitivne na virus nisu bile u direktnom kontaktu sa decom, tokom boravka na poslu su koristile zaštitnu masku i rukavice svuda, osim u prostoriji koju spremačice koriste za pauzu, a bile su i u privatnom kontaktu van posla.

Svi zaraženi imaju blage simptome bolesti i na kućnom su lečenju.


Po dobijanju pozitivnih rezultata, Predškolska ustanova „Zvezdara” je odmah kontaktirala Gradski zavod za javno zdravlJe za dalJa uputstva i potvrđeno je da je potrebno dezinfikovati sve prostorije vrtića, a da zaraženi i njihovi kontakti budu u izolaciji 14 dana, bez obzira na rezultat testa, saopštava sekretarijat.

To je i učinjeno, vrtić je kompletno dezinfikovan i bezbedan, svi zaposleni koji su bili u kontaktu sa zaraženima ne dolaze na posao, a nadležni prate situaciju.

U svim vrtićima u Beogradu, koji su nakon skoro dvomesečne pauze zbog epidemije virusa korona otvoreni 11. maja, na snazi su mere opreza koje su propisali epidemiolozi. Mere uključuju i trijažu dece i zaposlenih na ulazu u vrtiće, kako bi se sprečilo širenje virusa, budući da epidemija još nije završena.

Od otvaranja, u vrtiću "Zvončica” boravi od 130 do 150 dece, od ukupno upisanih oko 400.

 

Komentari (0)

Loading