Dva Amerikanca dobila srpske pasoše! Jedan od njih celom svetu pokazao ko smo

Autor:

Vesti

06.06.2020

08:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Srbije primila je u državljanstvo Srbije dvojicu državljana SAD, navodi se u rešenjima koje objavio Službeni glasnik.

RepublikaFoto: ST/D. VOJINOVIĆ
Foto: Ilustracija

U državljanstvo Srbije primljen je Perković Brano Matić, rođen 1974. godine u Bijeljini, kao i Kater Čarls Endru, rođen u mestu Efingem u SAD.

Dobijanje srpskog pasoša bila je jedna od Katerovih najvećih želja. Kako nam je rekao u vreme pandemije koronavirusa, kada je odluio da ne ide u Ameriku već ostane u našoj zemlji,  smatra da ga je zaslužio više od mnogih glumaca i sportista.

- Od kada sam 2010. došao u Srbiju, shvatio sam da je ružna slika koja se pravi o ovom narodu u potpunosti pogrešna. Srbi imaju najveća srca i oni su najdarežljivije duše s kojima sam se ikada susreo, a bio sam u 45 zemalja. Zbog toga sam organizovao veliki broj humanitarnih akcija, trudio se da promenim sliku o Srbiji i Srbima u svetu, branio Republiku Srpsku i Kosovo kao sastavni deo Srbije i zbog toga sam dobio brojne pretnje smrću od Albanaca. Svi moji najbolji prijatelji na planeti su Srbi, jedem srpsku hranu, slušam srpsku muziku, plačem sa Srbima, smejem se sa vama, osećam se kao Srbin. Nemam srpski pasoš, ali moj san je da ga dobijem. Ne treba mi ni za šta drugo nego kao simbol ponosa. Bio bih najponosniji nosilac crvenog pasoša na svetu - priželjkivao je tada Čarls.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading