CarGo nastavlja pravnu borbu: Krivična prijava protiv inspektora zbog zloupotrebe službenog položaja

Autor: Republika

Vesti

03.06.2020

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon prve oslobađajuće presude koja je potvrdila da CarGo posluje u skladu sa zakonima, direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić i predsednik Udruženja građana CarGo Aleksandar Vučić podneli su krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu protiv inspektora drumskog saobraćaja Dragana Milićevića zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja i nesavestan rad u službi.

RepublikaFoto: Andrej Nihil/CarGo
Aleksandar Vučić i Vuk Guberinić

Kako je navedeno u krivičnoj prijavi, podnetoj Odeljenju za borbu protiv korupcije, Milićević je  prekoračio granice svojih službenih ovlašćenja, koristio metodu „prikrivenog putnika“ prilikom oduzimanja automobila, a potom pred sudom i pod zakletvom izneo neistinite tvrdnje da nije koristio pomenutu metodu.

- Kada smo izneli dokaze da je korišćena metoda ’prikrivenog putnika’, inspektor Milićević je odgovorio "mala greška, nije bitna". Nažalost ovakvi ljudi kaljaju ugled svojih ostalih kolega i institucija koje su tu da zaštite građane - istakao je Guberinić.

Aleksandar Vučić je dodao da je šokantno to što je inspektor otvoreno lagao sud, ali da veruje u institucije koje ne rade po nalogu određenih lobi grupa i pojedinaca.

- Naša pravna borba traje već godinama. Konkretno ovaj slučaj već dve godine i u toku saslušanja inspektor je svojim izjavama kao svedok pokazao da je nesavesno radio svoj posao. Očekujemo od nadležnih da reaguju i institucijama vrate čast i dostojanstvo - rekao je Vučić.

U krivičnoj prijavi, Odeljenje za borbu protiv korupcije je pozvano da pokrene krivični postupak sa zahtevanom krivičnom osudom i najstrožom mogućom kaznom. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading