Od danas mogu da rade i kladionice, ali samo ako ispunjavaju ovaj uslov

Autor: Tanjug

Vesti

27.04.2020

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi koji se bave igrama na sreću mogu od danas da nastave da rade, ali samo u objektima čija površina nije veća od 400 kvadratnih metara i pod uslovom da primenjuju sve preventivne mere koje se odnose na sprečavanje širenja korona virusa i osigurava bezbednost zaposlenih i korisnika usluga.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U odluci objavljenoj u Službenom glasniku precizira se da u prostoriji mora biti ograničen broj lica, da se mora poštovati stalna socijalna distanca, odnosno međusobno rastojanje između dva lica od najmanje dva metra.


U slučaju manjeg rastojanja, mora se obezbediti staklena, plastična ili slična barijera, a obavezna je dezinfekcija prostorija, podova, mobilijara, mašina, alata i uređaja za rad posle pružene usluge svakom pojedinačnom korisniku.

Takođe, obavezna je upotreba zaštitnih sredstava, odnosno maski i rukavica, kako od strane zaposlenih tako i od korisnika usluga.

Nije dozvoljeno posluživanja hrane, odnosno pića, a vlasnici kazina, kladionica i drugih mesta gde se priređuju igre na sreću moraju da donesu poseban plan primene mera, kao sastavni deo akta o proceni rizika koji se donosi u skladu sa zakonom i propisima iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading