"Telo mi se oporavilo, ali duša sigurno neće": Supruga doktora Laze izašla iz bolnice

Autor:

Vesti

24.04.2020

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zdravstveno sam bolje, ali duša nikad neće preboleti moga Lazu.

RepublikaFoto: youtube.com/Youtube/Vecernje novosti, RTRS
Miodrag Lazić

Ovo su bile prve reči Ane Lazić, supruge doktora i heroja Miodraga Lazića (65), koja je u četvrtak ujutru, posle borbe sa koronom, prebačena sa klinike u kućnu izolaciju. Ana, inače medicinska sestra, sa lečenja u Beogradu je prebačena u Niš zajedno sa još jednom doktorkom iz ovog grada. Posle dva negativna testa sledi izolacija od 14 dana i tek nakon toga moći će da se kaže da je u potpunosti izlečena.

Ana se koronavirusom zarazila kad i njen suprug. Posle njegove smrti 14. aprila cela Srbija strepela je za njenu sudbinu. Zebnju za njen život pojačavala je i oproštajna poruka u kojoj je doktoru Lazi poručila: "Čekaj me, skoro ću i ja!" Srećom, njene slutnje se nisu obistinile.

Cela porodica kao jedno

Cela porodica doktora Laze danima je strepela za Anu. Posebno unučići, deca doktorove ćerke - trogodišnja Mila i sedmogodišnji Vuk, dedini mezimci.

Podsećamo, ratni hirurg dr Miodrag Lazić podlegao je koroni jer, uprkos tome što je bio u rizičnoj grupi, nije želeo da napusti kliniku. Radio je sve dok ga bolest nije oborila u postelju i na kraju odnela.

- Mom Lazi bi bilo drago da se zapamti njegov rad, da ga ne zaboravi njegov narod. On je dao celog sebe za Srbiju. Bio bi ponosan kada bi znao koliko ga ljudi poštuje i njime se ponosi - poručila je medijima uoči sahrane.

Lazina sestra Ljiljana za Srpski telegraf kaže:

- Ponosna sam na svoju snaju, neka je bog čuva. Kao i moj brat, stajala je na prvoj liniji borbe protiv ove pošasti. Ona i sve medicinske sestre osvetlale su obraz srpskog zdravstva. I sama sam lekar, znam kako im je teško. M. J.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading