Novi slučajevi koronavirusa u Moravičkom okrugu: Još 11 obolelih, u Plavoj hali 4 pacijenta!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

14.04.2020

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Čacku je registrovano novih šest slučajeva pozitivnih na koronavirus, što čini da je u tom gradu sada ukupno 50 zaraženih, a pored toga je u Moravičkom okrugu zabeleženo još pet novih slučajeva i to u Gornjem Milanovcu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako je rekao šef Štaba za vanredne situacije u Čačku Mihailo Luković, za jučerašnji dan u Čačku karakteristično je i to da je sa radom počela privremena bolnica "Plava hala" u Atenici za lakše pacijente, u kojoj se trenutno nalaze četiri osobe.

Kako je naveo, od 58 uzoraka testiranih u Batajnici i šest, koji su testirani u Kraljevu, ukupno je bilo 11 pozitivnih, što čini da je trenutna situacija u Moravičkom okrugu takva da je u Čačku zaraženo 50, u Gornjem Milanovcu 14, Ivanjici tri i Lučanima jedna osoba.

Luković je naveo da će danas biti poslano 48 uzoraka u Batajnicu, kao i da se u samoizolaciji nalazi 316 osoba.

Direktor Opšte bolnice u Čačku Miroslav Sretenović kazao je da je tokom prethodna 24 sata kroz prijemno trijažnu ambulantu prošlo 10 pacijenata, od čega su dva primljena na infektivno odeljenje.

Trenutno se na bolničkom lečenju, kako je naveo Sretenović, nalazi ukupno 23 pacijenata, od kojih je jedan na respiratoru i u ozbiljnom je stanju.

Tokom prepodneva jedna pacijentkinja je poslata u Klinicki centar u Kragujevac, kazao je Sretenović i dodao da su danas stigli i rezultati za pacijenta koji je juče preminuo i da su pozitivni na virus korona.

Doktor Luković govorio je i o stanju u Domovima za stare, kojih na na području Čačka ima dva, i kazao da su od prvog trenutka stavili pod nadzor te domove.

- Imali smo jednu intervenciju pre četiri, pet dana u Domu u Kačulicama, uzeli briseve, bili su negativni - kazao je Luković i dodao da je svuda urađena dezinfekcija.

- Za sada je kod nas stanje u Domovima za stare odlično - kazao je Luković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading