Uspešan odgovor Štade na pandemiju

Autor: Republika

Vesti

13.04.2020

07:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Farmaceutska kompanija Štada u okviru koje posluje i Hemofarm,tokom prethodnog meseca uspešno je odgovorila na krizu koju je izazvala pandemijaCOVID-19 – uspela da je obezbedi redovno snabdevanje lekovima za više od 100 tržišta širom sveta i da pride postavi novi proizvodni rekord.

Foto: Promo foto

Obim proizvodnje u martu je bio za 10 odsto veći u odnosu na istorijski uobičajeni nivo - samo tokom prošlog meseca Štada je proizvela više od 63 miliona pakovanja lekova odnosno 1,2 milijarde jedinica.

Štada obezbedila redovno snabdevanje lekovima i postigla proizvodni rekord

U ovom periodu kompanija je dala prednost proizvodnji lekova za kojima postoji velika potražnja tokom trenutne pandemije, kao što su antiinfektivni lekovi, imunostimulatori i lekovi protiv bolova. Takođe, u njenom fokusu bilo je i obezbeđenje redovnog snabdevanja lekovima koji se koriste u drugim važnim terapijama poput lečenja karcinoma.

Donacija Hemofarma

Štada i Hemofarm nedavno su Srbiji, BiH i Crnoj Gori, zemljama u kojima ova kompanija ima proizvodne pogone, donirali 150 monitora za praćenje vitalnih funkcija pacijenata. Reč je o donaciji u vrednosti od 45 miliona dinarakojom želi da pomogne borbu protiv korona virusa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading