Priština proglašena zonom karantina

Autor: Tanjug

Vesti

12.04.2020

05:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na teritoriji KiM registrovano je 27 novih slučajeva korona virusa, od čega čak 20 u Prištini, zbog čega je u tom gradu proglašen karantin.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Priština

Ministar zdravlja Arben Vitija, u konsultaciji sa gradonačelnikom Prištine Špendom Ahmetijem, doneo je odluku o proglašenju Prištine za zonu pod karantinom, nakon što je nacionalni institut za javno zdravlje u Prištini objavio nove rezultate, piše "Gazeta ekspres".

Ovom odlukom zabranjen je ulazak i izlazak iz opštine Priština, a svi građani dužni su da poštuju mere prema uputstvima instituta, prenosi Kosovo onlajn.

Sličnu odluku danas je Vitija doneo za opštinu Uroševac, pošto se sumnja da su stanovnici te opštine imali neposredan kontakt sa osobom zaraženom korona virusom.

Ukupan broj obolelih od korona virusa na Kosovu od početka epidemije je 277, izlečene su 52 osobe, a sedmoro je preminulo od posledica zaraze.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading