Video konferencija ministara Vulina i Šojgua: Pomoć ruskih eksperata stigla kad je najpotrebnija

Autor:

Vesti

07.04.2020

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin danas je preko video linka razgovarao sa ministrom odbrane Ruske Federacije generalom armije Sergejom Šojguom, kome je preneo zahvalnost za pomoć koju je Ruska Federacija uputila Srbiji za borbu protiv koronavirusa.

RepublikaFoto: mod.gov.rs
Aleksandar Vulin

- U ime predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, molim vas da prenesete njegove lične pozdrave i zahvalnost vrhovnom komandantu Oružanih snaga Ruske Federacije Vladimiru Putinu. Pomoć koju ste nam dostavili je ogromna, potrebna i došla je u pravo vreme.

Ljudi koje ste nam poslali su izvanredni, hrabri, stručni, vredni i mnogo pomažu u borbi protiv koronavirusa. Pomažu svojim savetima i radom, a kada ih Srbi vide na ulicama, mnogo se obraduju jer znamo da nismo sami i to vraća nadu – poručio je ministar Vulin.

Ministar Vulin je i lično zahvalio generalu Šojguu zbog njegovog uticaja što je pomoć, koja je iz Ruske Federacije stigla u Srbiju, velika i blagovremena i što nas ni u ovom teškom trenutku nije zaboravio.

Na kraju video razgovora, ministar odbrane Ruske Federacije general armije Sergej Šojgu poželeo je ministru Vulinu i Srbiji mnogo uspeha u borbi protiv koronavirusa. Ministar Šojgu je naglasio da će ruski vojni eksperti dati sve od sebe kako bi na najefikasniji način pomogli srpskom narodu u suzbijanju epidemije.

RepublikaFoto: mod.gov.rs
Aleksandar Vulin i pripadnici vojske Srbije

U video razgovoru učestvovao je i šef timova ruskih stručnjaka general-major Mihail Černišov koji je izvestio ministre Vulina i Šojgua o aktivnostima ruskih lekara i ABHO ekipa, koje širom Srbije vrše dezinfekciju prostora i zdravstvenih ustanova i vrše preglede pacijenata za koje se sumnja da su oboleli od virusa Covid-19.

Prema izveštaju generala Černišova ruski timovi dezinfikovali su 121.500 kvadratnih metara prostora u 34 objekta, 38.500 kvadratnih metara ulica i trgova, a medicinske ekipe posetile su zdravstvene ustanove u 10 gradova u Srbiji. Četiri medicinske ekipe rade na lečenju obolelih pacijenata u tri medicinska centra u Beogradu i Valjevu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading