VMC Karaburma spreman za prve pacijente: Naši građani imaju na koga da se oslone!

Autor: Republika

Vesti

06.04.2020

11:07

Vojnomedicinski centar Karaburma je danas od 7.30 časova u potpunosti spreman da primi prve pacijente koji su srednje ili teško oboleli od koronavirusa, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je jutros obišao vojnu bolnicu zajedno sa državnim sekretarom Bojanom Jocićem i načelnikom Uprave za vojno zdravstvo brigadnim generalom dr Uglješom Jovičićem.

mod.gov.rs

Aleksandar Vulin

- Ovde je do sada raspoređeno 15 respiratora,  10 iz Vojnomedicinske akademije, a pet je obezbedio predsednik Aleksandar Vučić. Vojska Srbije je dala sve od sebe i sve svoje kapacitete stavila u službu borbe protiv koronavirusa i svi naši građani mogu da znaju da imaju na koga da se oslone - izjavio je ministar Vulin.

mod.gov.rs
VMC Karaburma

Kako je istakao komandant vojne bolnice Karaburma anesteziolog potpukovnik dr Ivo Udovičić bolnica je posle napornih radova na njenom opremanju i uređenju u potpunosti spremna za prijem prvih pacijenata.

mod.gov.rs
VMC Karaburma

- Predviđeno je da se ovde leče najteži pacijenti. Kapacitet je 100 ležajeva, svaki je obezbeđen kiseonikom i imamo 15 respiratora.

mod.gov.rs
VMC Karaburma

Prvi tim je aktiviran i biće dežuran narednih 12 sati - poručio je potpukovnik Udovičić i dodao da će lekarski timovi raditi smenski i da su sve ekipe "pripremljene, obučene i opreme ima dovoljno".

Komentari (2)

Loading
Dragan

06.04.2020 11:30

Ništa bez dezertera i ratnih huškača. Oni se u sve razumeju.

civil

06.04.2020 19:30

Poziva civilne rezerviste od 40-50 godina da sluze otadzbini (tako sto ce da navuku virus), a gde je on sluzio?