Krimosi se utrkivali da se pojave u emisiji "Pozovite 92": Preminuo poznati novinar Igor Spasov

Autor:

Vesti

30.03.2020

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igor Spasov (60), novinar i voditelj kultne emisije "Pozovite 92", koja je bila popularna devedesetih godina u Srbiji, pronađen je mrtav u svom stanu na Novom Beogradu u subotu ujutru.

RepublikaFoto: youtube.com/ RTS Program za dijasporu - Zvanični kanal
Igor Spasov

- Spasova je pronašla komšinica koja ga je obilazila. Ležao je na krevetu, a na telu nije bilo vidljivih povreda. On je pre nekoliko godina preživeo infarkt, a imao je i drugih zdravstvenih problema - rekao je za Srpski telegraf njegov blizak prijatelj.

Spasov je završio montažu u Pragu, gde je i živeo proteklih desetak godina. Na nekadašnjoj televiziji Beograd počeo je da radi kod Baneta Vukašinovića u beogradskom programu, ali je početkom devedesetih godina iskoristio priliku i počeo da pravi priloge iz oblasti kriminala, da bi sve to na kraju pretočio u emisiju "Pozovite 92".

Priznanje za hrabrost

Spasov je nekoliko puta uletao u pucnjave, a svojevremeno je dobio priznanje i od američkih kolega za najbliži snimak hapšenja u istoriji televizije. On je trebalo da snimi hapšenje reketaša ispred Centra Sava. Pošto je bio u pitanju brisan prostor, on je, da bi im se približio, fingirao da snima vremensku prognozu, dok su kriminalci prolazili tri-četiri metra iza njega. Jedan od njih je verovatno prepoznao Igora ili mu je nešto bilo sumnjivo, pa je krenuo rukom ka jakni za pištolj. Srećom, istrčali su policajci u civilu i uhapsili ga.

- To je bila emisija koja je praznila ulice, kao sada policijski čas. Deca su je gledala krišom od roditelja, a za kriminalce je bila i stvar prestiža da se pojave u Igorovoj emisiji. On je bio čovek koji je imao neverovatnu energiju. Išao je samo sa kamerom u rukama tamo gde su drugi išli u panciru i sa puškama. Zbog toga je brzo stekao poštovanje policajaca, ali i figura iz podzemlja. To je bilo neverovatno u tim ludim devedesetim. Smrt je mogla samo tako da ga savlada u snu - kaže za Srpski telegraf njegov prijatelj novinar Darko Jevtić.

Nema ko da nam kaže: Crtaću vas kredom

RepublikaFoto: youtube.com/RTS Tako stoje stvari - Zvanični kanal
Dejan Pantelić

Od Spasova su se na društvenim mrežama oprostili brojni poznati TV voditelji poput Dejana Pantelića, Voje Nedeljkovića, Jovane Joksimović...

- Nisam ti nikada rekao da mi je mnogo značila tvoja podrška. I sada ti obećavam, nećemo te više imitirati jer nema ko da nam kaže: "Crtaću vas kredom". Pozdravi nam Klajna - napisao je Pantelić na Instagramu.

Nakon "Pozovite 92", Spasov je bio i autor emisije "Ekspirijum".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading