Trivan za Srpski telegraf: Samo zaraženi sekretar ima simptome korone

Autor:

Vesti

26.03.2020

06:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koronavirus u Vladi Srbije. Informacija koju je u utorak uveče prvi objavio portal Srpskog telegrafa republika.rs za tili čas je prostrujala Srbijom. Dan kasnije za naš list pričao je Goran Trivan, ministar zaštite životne sredine, čiji je državni sekretar Branislav Blažić (62) zaražen koronom i bori se za život na Infektivnoj klinici u Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Goran Trivan

Trivan nije želeo da govori o zdravstvenom stanju kolege, ističući da je konstantno na vezi sa direktorom klinike dr Goranom Stevanovićem, kao i Blažićevom porodicom. Nada se, kaže, da će se ovaj oporaviti i poručuje da je celo ministarstvo svim srcem uz državnog sekretara.

- Sa Blažićem sam se čuo prošle sedmice, u utorak. On inače sedi u SIV III, a moj kabinet i ja u Palati Srbija. Zato sa njim dugo nisam bio u neposrednom kontaktu, već smo komunicirali telefonom. Tog dana mi je rekao da mu je loše. Sutradan je poslao poruku da mu je dijagnostikovan koronavirus i da ima upalu pluća. Istog trenutka svi zaposleni koji rade u zgradi u kojoj radi Blažić stavljeni su u izolaciju. Za sada niko od njih nema nikakve simptome - kaže Trivan za Srpski telegraf.

Prema ministrovim rečima, dobra okolnost je što je još odranije najveći broj zaposlenih u ministarstvu prešao na rad od kuće, pa je sa Blažićem u kontaktu bilo samo nekoliko ljudi. Takođe, državni sekretar nije nijednom išao na sednicu Vlade niti je odlazio u Nemanjinu.

- Kompletne prostorije u SIV III su dezinfikovane. I inače, od prvog dana se u ministarstvu striktno poštuju sve mere i preporuke koje je propisala država - objašnjava Trivan, a na pitanje da li se može pretpostaviti gde se Blažić zarazio, odgovara da ne zna.

Blažić se bori za život

RepublikaFoto: Tanjug/Oksana Toskic
Branislav Blažić

Prema saznanjima Srpskog telegrafa, Branislav Blažić je u veoma ozbiljnom stanju i priključen je na respirator.

On odranije ima srčane probleme, koji su, najverovatnije, doprineli da se koronavirus kod njega ispolji u teškom obliku.

Ono što je dobra vest jeste da su svi članovi njegove porodice bili negativni na testu na koronu.

Ipak, kako saznaje naš list, početkom marta državni sekretar je bio u Kikindu, u gradu iz kojeg je i u kom mu živi porodica, a jedno je od najvećih žarišta epidemije korone u Srbiji.

Kako navodi Trivan, s obzirom na to da su sve mere blagovremeno preduzete, nema nijednog razloga za paniku.

- O svemu su obaveštene i kolege u Vladi, svi se brinu za Blažića i nadaju se da će pobediti koronavirus - zaključuje ministar.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading