Stefanović posetio volontere u Rakovici: Bez vas ne bi smo mogli da obavimo ovaj važan posao

Autor: Republika

Vesti

23.03.2020

13:32

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišao je danas u Rakovici volontere i pripadnike MUP-a koji pomažu najstarijim sugrađanima i tom prilikom pozvao sve građane Srbije da poštuju mere koje donosi Vlada Srbije, jer jedino tako štitimo živote.

MUP Srbije
Nebojša Stefanović tokom posete volonterima

- Došao sam u Rakovicu da se zahvalim, ne samo ljudima koji svakodnevno obilaze Beograđane koji žive u ovoj opštini, već simbolično svim volonterima, policajcima i vatrogascima u Srbiji. Oni rade ogroman posao, njihova suština je da pomognu našim najstarijim sugrađanima - rekao je Stefanović, apelujući na sve građane da što manje izlaze iz kuća i dodavši da će se volonteri truditi da brzo dođu do svakog kome je potrebna hrana ili pomoć.

Ministar Stefanović je poručio da kol centri imaju stotine poziva svakog dana, među kojima su najčešće pozivi za dostavu hrane i osnovnih životnih potrepština.

- Trudimo se da i kroz mere psihološke prevencije i sve druge mere pomognemo onim ljudima koji se nalaze u izolaciji. Naravno, vrlo važno je da shvate da se ove mere donose da zaštite njihove živote, vrlo je važno da poštuju odredbe i mere koje donosi Vlada Republike Srbije - naveo je Stefanović.

MUP Srbije
Volonteri su dobili ogromnu pohvalu od ministra Stefanovića

Ovom prilikom, ministar je pohvalio građane koji su se prijavili za volontiranje tokom vanrednog stanja i koji uz jedinice policije, vatrogasce i lokalne samouprave, pomažu da ova akcija što lakše prođe.

MUP Srbije
Stefanović se zahvalio svima koji u ovim trenucima pružaju nesebičnu pomoć

- Bez svih tih ljudi mi ovo ne bismo uspeli. Zato ogromna zahvalnost svima koji su danas uključeni u svakoj opštini u Srbiji, koji rade u kol centrima i volonterima koji dostavljaju hranu. Zahvalnost i za sve one koji na terenu pomažu da ova situacija prođe što lakše za naš narod - poručio je Stefanović.

 

Komentari (0)

Loading