CarGo Fondacija obezbedila lečenje dečaku sa cerebralnom paralizom

Autor:

Vesti

17.01.2020

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

CarGo fondacija obezbedila je lečenje za sedmogodišnjeg Luku Stanića, sa cerebralnom paralizom, kome je neophodna rehabilitacija na specijalizovanoj klinici u Poljskoj u trajanju od mesec dana, kako bi uz najsavremeniju opremu i najbolje lekare dobio šansu za normalan život.

RepublikaFoto: Promo foto
Luka na robotskom uređaju locomat

Direktor fondacije CarGo Aleksandar Vučić izjavio je da je posebno ponosan što ovom akcijom pomažu dete članice velike CarGo porodice, koja kontinuirano pokazuje svoje jedinstvo i humanost.

- Lukina mama Jovana bila je uz CarGo kada su nas gasili, oduzimali vozila i pretili. Zahvaljujući njenoj borbi Luka danas može da stane na noge i hoda, čak i nakon što su joj rekli da se ne trudi jer neće prohodati. To dokazuje da su članovi CarGo-a pošteni, vredni i porodični ljudi koji ne odustaju i koji se bore za svoju porodicu poštenim radom - istakao je Vučić.

Jovana Vićentić, koja je deo CarGo tima već više od dve godine, zahvalila se CarGo-u na pomoći u rehabilitaciji, ali i na tome što joj je omogućio da bude uposlena, prihoduje, a da organizuje svoje vreme i bude maksimalno posvećena Luki.  

- CarGo je dao mogućnost mom sinu za bolje sutra. Moja borba je da Luka bude što samostalniji u dnevnim aktivnostima i da mu obezbedim ovakav vid rehabilitacije, koji mu jedini pomaže. Ovo je drugi Lukin odlazak na lečenje u Poljsku i nakon prvih terapija, njegov korak je bio stabilniji, a uspeo je čak da vozi trotinet. Nakon ove rehabilitacije očekujem da će Luka moći da igra fudbal sa svojim vršnjacima - rekla je ona.

Ona je istakla da nažalost u našoj zemlji ne postoji ovakva vrsta terapije, a da zna da će terapija dati dobre rezultate i da se nada da će i ostala deca Srbije imati mogućnosti za lečenje.

Vučić je dodao da će CarGo biti uz svakog svog člana i da će se potruditi da uz podršku kompanija sa kojima fondacija sarađuje, prikupi dovoljno novca za sve kojima je pomoć potrebna, a među njima i za nastavak Lukinog lečenja, kako bi sa vršnjacima krenuo na vreme u školu, pratio nastavu, ali i uživao u svom detinjstvu i odrastanju.

Troškove lečenja u iznosu od skoro pola miliona dinara u Centru "Neuron" u Poljskoj, specijalizovanom za celebralnu paralizu, pokriće CarGo Fondacija, osnovana na zajedničku inicijativu udruženja građana CarGo i kompanije CarGo Technologies.

Luka će dnevno imati terapije u trajanju od pet i po sati sa četiri teraputa, a u terapiji će se koristiti najsavremenija oprema za lečenje, od robotskih uređaja Locomat, pa sve do Galileo vibracionog praga koji se koristi kako mišići ne bi atrofirali.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading