"Želja mi je da Novi Sad ne bude palanačka sredina"

Autor: Tanjug

Vesti

23.11.2019

15:10

Novi Sad želi da postane "zelena prestonica Evrope", kao Ljubljana, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na panelu gradonačelnika, u okviru Regionalnog foruma mladih lidera, na kojem je govorio zajedno sa gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem.

Tanjug/J. PAP
Miloš Vučević

- Tri najvažnije stvari, po mom mišljenju su, komunalna infrastruktura, jer direktno utiče na kvalitet života ljudi, potom kultura, jer je Novi Sad satkan i nastao na temeljima kulture i, treće, da zadržimo mlade u našoj zemlji. Da bismo ih zadržali moramo da uzmemo stvar u svoje ruke, a ne da pričamo da je negde drugde bolje - rekao je Vučević. 

On je rekao da želi da njegov "grad ne bude palanačka sredina".

- Moja najveća želja je da Novi Sad ne bude palanačka sedina i nema palanački mentalitet. Da bismo postali zelena prestonica potrebno je smeće bacamo tamo gde bi trebalo i auto parkiramo tamo gde bi trebalo - rekao je Vučević, dodajući da će Novi Sad preneti Ljubljani svoja iskustva kao evropska prestonica mladih, a da Novi Sad može mnogo da nauči iz iskustva Ljubljane, kao zelene prestonice.

 

Komentari (0)

Loading