U Rumi modernizacija JP "Komunalac" u tu svrhu izdvojeno 10 miliona

Autor:

Vesti

17.11.2019

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opština Ruma uz JP "Komunalac" odlučila je da modernizuje mehanizaciju rumskog komunalnog preduzeća, a u tu svrhu izdvojila je 10 miliona dinara. Na Veću je doneta odluka o kupovini novog autosmećara, koji će, prema rečima Dragana Krstića iz JP "Komunalac", umnogome unaprediti uslugu odvoženja smeća.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija


- JP "Komunalac" iznosi smeće iz grada i 16 sela. Svedoci smo da imamo povećanu izgradnju, da imamo pravna lica koja su došla u industrijske zone i pojavila se potreba za još jednim autosmećarem. Mi trenutno imamo 4 autosmećara, i tri autopodizača. Još jedan nam je potreban, jer recimo u veća sela poput Hrtkovaca idemo i po dva tri puta. Veći smećar bi to završio odjednom, bili bi manji troškovi amortizacije, ljudi ne bi radili prekovremeno - rekao je Krstić.

Obnavljanje mehanizacije i osnovnih sredstava javnih preduzeća je nešto čime smo se bavili i čime ćemo se baviti u narednom periodu, izjavio je Dušan Ljubišić, načelnik Opštinske uprave.

- To je ključ uspeha, strategija jeste da se obnovi mehanizacija, ne samo javnog preduzeća „Komunalac", već i „Vodovoda" i „Stambenog", a sve to cilju poboljšanja poslovnog uspeha naših javnih preduzeća. Mislim da ćemo uspeti u narednih nekoliko godina da preduzeća dovedemo na nivo da svi imaju dobit, da ostvaruju dobar poslovni rezultat kao JP „Gas-Ruma", kojim se svi ponosimo - kazao je Ljubišić. 

Stavovi izneti u ovom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove opštine Ruma

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading