DECA SU PRIORITET: Opština Smederevska Palanka donirala opremu za Dečji i školski dispanzer

Autor: Republika

Vesti

13.11.2019

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lokalna samouprava u Smederevskoj Palanci trudi se da poboljša rad zdravstvenih ustanova, posebno Dečjeg dispanzera. U želji da mali pacijenti dobiju kvalitetniju zdravstvenu zaštitu opština je obezbedila dvanaest računara, monitora i štampača Dečjem i školskom dispanzeru Doma zdravlja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Ovde se leče deca i tu nema prepreka i barijera, i svi toga moramo da budemo svesni. Deca moraju da budu prioritet. U planu je izmeštanje dečjeg i školskog dispanzera kao i savetovališta u prostorije Gradske apoteke. Sadašnje prostorije dugo nisu sanirane, a uslovi za rad u postojećem prostoru, u koji dolaze deca, nisu zadovoljavajući - rekao je predsednik opštine Nikola Vučen nakon uručenja kompjutera Dečjem i školskom dispanzeru. Ideja za izmeštanje potiče od lokalne samouprave, ali računaju na pomoć Vlade Srbije.

Na donaciji se, u ime Doma zdravlja, zahvalila direktorka ove ustanove, dr Ivana Đurđević Starović.

- Nadam se i verujem da ovo nije jedina donacija koju će lokalna samouprava obezbediti Domu zdravlja. Verujem da će prepoznati potrebe i drugih službi kao što su opšta praksa i ginekologija, kojima je takođe neophodna nova oprema - rekla je dr Starović.

Predsednik Vučen je istakao da pored adaptacije Opše bolnice "Stefan Visoki" koja bi trebalo da počne iduće godine, tražiće se i adekvatno rešenje i za rekonstrukciju Dom zdrvavlja.

- I pored nagomilanih  problema koje imamo pokušavamo svakoga dana da neki od njih rešimo. Nadamo se da će nam iduća godina, što se tiče projekata, biti uspešnija od ove, i da ćemo uz pomoć Vlade Srbije uspeti da uradimo još više - istakao je predsednik Vučen.

Stavovi izneti u ovom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove opštine Smederevska Palanka

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading