Sombor rešio probleme puteva i parkiranja

Autor: Republika

Vesti

29.09.2019

11:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi srpski gradovi ne mogu se pohvaliti zavidnim stanjem putne infrastrukture, ali Sombor svakako nije jedan od njih. Naprotiv, u gradu na severu Vojvodine čak i dežurni kritičari retko mogu nešto da zamere kad se pomene ova tema.

Foto: wikimedia.org/Gmihail

Gradske ulice asfaltirane su u najvećoj meri i nalaze se u zadovoljavajućem stanju. Ali, kako se grad širi rastu i potrebe da se ulazi u nove projekte u oblasti putne infrastrukture. Na tom spisku su potreba izgradnje obilasnice oko grada, izgradnje kružnih raskrsnica, proširenje kolovoza u ulicama sa većim saobracajnim opterećenjem, postavljanje takozvanog habajućeg sloja i bankina u određenom broju ulica (da ne bi dolazilo do oštećenja kolovoza).

Što se tiče problema parkiranja, koji je bio izražen u najužem gradskom jezgru (u Somboru je registrovano više od 30.000 vozila, mahom putničkih), on je rešavan u hodu, moglo bi se reći veoma uspešno. U gradu je urađeno zoniranje ulica i uvedene su tri zone, na oko 850 parking mesta, a posao upravljanja poveren je JKP "Parking servis". Uvedena je i mogućnost plaćanja parkiranja putem SMS, što je naišlo na veliko odbravanje kod građana, jer je čitavu proceduru znatno pojednostavilo.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove grada Sombora.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.