Časovi danas skraćeni na 30 minuta, prosvetari ne odustaju od zahteva

Autor: blic.rs

Vesti

02.09.2019

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U pitanju je jednodnevni štrajk i časovi će trajati 30 minuta u 760 škola.

Foto: pixabay.com

Unija sindikata prosvetnih radnika oglasila se jutros sa zahtevom Vladi Srbije da prosvetarima poveća zarade u ovoj godini na način kako je to i bilo dogovoreno.

- Reč je o povećanju od 14,6 odsto za celu finansijsku godinu, a naš predlog je da to bude 20 odsto od 1. oktobra ove godine. Prosveta je prioritet za državu tako da bi Vlada sa ovim povećanjem prvo održala reč, a onda napravila pravedna poziciju prosvete pred uvođenje platnih razreda - navela je Unija sindikata prosvetnih radnika u saopšenju.

Unija je istovremeno od Vlade tražila i isplatu 25.000 dinara za pet Svetosavskih nagrada predviđenih potpisanim Sporazumom o rešavanju spornih pitanja. Za to je, kako su naveli, potrebno 2,5 milijarde dinara.

Časovi skraćeni na 30 minuta

Drugi septembar, prvi školski dan ove godine, biće obeležen i štrajkom prosvetara. U pitanju je jednodnevni štrajk i časovi će trajati 30 minuta u 760 škola Srbije.

- Časovi će 2. septembra trajati 30 minuta. Ministar prosvete Mladen Šarčević je o tome obavešten pravovremeno. Imamo u planu tog dana i da održimo konferenciju za štampu ispred Ministarstva prosvete, gde ćemo i protestovati. Već godinu dana traje tišina kada su pitanju naši zahtevi, niko nas iz ministarstva nije primio na razgovor - objašnjava Jasna Janković, predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading