FUDBALER ZVEZDE DAO PARE ZA KOŠARE: Junacima se treba odužiti

Autor:

Vesti

13.09.2017

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Akcija Srpskog telegrafa da se herojima sa Košara postavi spomenik u Beogradu podigla je na noge celu Srbiju, a našoj inicijativi pridružio se i fudbaler Crvene zvezde Branko Jovičić, rodom iz Raške, grada koji je dao dosta boraca.

RepublikaFoto: e-stock/Katarina Cvijović
Jovičić donirao novac za heroje

Kako navodi, akciji se pridružio jer saoseća s herojima koji su svoje živote dali za voljenu zemlju, kao i zbog preživelog druga sa kosovsko-albanske granice, heroja sa Košara Darka Anđelkovića.

- U Raški je pokrenuta akcija da se podrži ideja o postavljanju spomenika junacima sa Košara. Igrom slučaja poznajem Darka Anđelkovića, momka koji se borio na Košarama i na sreću preživeo, pa je i to jedan od razloga zbog kojeg sam odlučio da doniram određen novčani iznos - kaže za Srpski telegraf Jovičić.

JOVIČIĆ Poznajem momka koji se borio na Košarama i na sreću preživeo, pa je i to jedan od razloga zbog kojeg sam odlučio da uplatim novac

PODRŠKA AKCIJI

Fudbaler koji je podržao našu akciju dodaje i da je važno da se još više ljudi priključi inicijativi našeg lista koju je okarakterisao kao odličnu.

- Treba da se odužimo tim junacima koji su se borili za svoju zemlju. Ovakav čin bi trebalo da podrži svako ko je u mogućnosti da novčano ili na bilo koji način doprinese da se postavi spomenik.

Heroj sa Košara iz Raške Darko Anđelković o Branku ima samo reči hvale.

- Iako je dosta mlađi od mene, zbližili smo se preko zajedničkih drugara. To je jedan vrlo dobar, vredan i častan momak. Čuo je za akciju i rado se odazvao, na čemu sam mu zahvalan u ime svih heroja sa Košara. Želim mu brz oporavak od srca i da se vrati još jači na teren - poručuje Anđelković.

Podsetimo, zahvaljujući zalaganju Darka Anđelkovića, Raška je sakupila gotovo milion dinara kako bi se herojima sa Košara koji su svoje živote dali za otadžbinu za vreme NATO bombardovanja konačno podigao spomenik.

ANĐELKOVIĆ: Zahvalan sam Jovičiću na podršci u ime svih heroja sa Košara

DOBAR GEST

Vajar i idejni tvorac spomenika Miodrag Rogan oduševljen je gestom mladog fudbalera.

- Napokon su se i javne ličnosti priključile akciji Srpskog telegrafa da se srpskim herojima podigne spomenik. Jako mi je drago što su se i sportisti aktivirali - kaže Rogan, koji sebe opisuje kao jedinstvenog čoveka koji podjednako poštuje i Zvezdu i Partizan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading