Evo šta se dešava sa sveštenikom koji je sa transvestitom uhvaćen u švercovanju droge

Autor: Informer, Republika

Vesti

20.07.2019

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sveštenik Milan Jordović (42), koji je u februaru 2018. uhapšen sa transvestitom zbog šverca marihuane, preselio se u Francusku čim je odslužio kućni zatvor. Komšije kažu da on tamo služi u crkvi, iako je raščinjen.

RepublikaFoto: eparhija-zicka.rs
Milan Jordović

Raščinjeni sveštenik Milan Jordović (42) iz Radovaca kod Požege, koji je u februaru 2018. uhapšen zajedno sa veroučiteljem transvestitom zbog šverca 27 kilograma marihuane, pobegao je u Francusku čim je odslužio kaznu kućnog zatvora!

Jordovićeve komšije čule su da on tamo čak i služi u našoj crkvi, iako je raščinjen ubrzo nakon hapšenja!

Kako smo saznali, Jordović je još krajem marta otišao u Francusku, ali njegovi supruga i dete su još u Radovcima. Komšije su uverene da će se Jordoviću veoma uskoro pridružiti i njegova porodica.

Inače, meštani ovog sela još se nerado sećaju prošlogodišnjeg skandala, kad je njihov omiljeni sveštenik uhapšen zajedno sa veroučiteljem Zoranom Marinkovićem, koji je bio obučen kao žena. Ovaj događaj je uzdrmao ne samo lokalnu već i celu srpsku javnost, pa i samu Srpsku pravoslavnu crkvu.

RepublikaFoto: eparhija-zicka.rs

- Viđali smo ga povremeno dok je nosio "nanogicu", jer je imao pravo da svakog dana napusti kuću na dva sata. Međutim, čim mu je istekla kazna kućnog zatvora, mislim da je to bilo krajem marta, nestao je iz sela. Odselio se. Posle se pročulo da je otišao u Francusku, u neki grad gde se pravi "pežo" - kaže Jordovićev komšija, verovatno misleći na francuski grad Sošo, gde se nalazi fabrika automobila "Pežo".

Pojedini meštani Radovaca se i posle godinu i po dana od Jordovićevog hapšenja pitaju da li se njihov omiljeni pop zaista toliko polakomio na pare, pa je odlučio da švercuje drogu, ili je možda bio ucenjen i primoran na to.

- Da sam ga video, pitao bih ga da li je to sve istina, da mi kaže u oči. Ali nema ga, nisam ga video od hapšenja - navodi ovaj meštanin.

Episkopija: Šteti ugledu Crkve i naroda

Iz žičke episkopije je, nakon hapšenja Milana Jordovića, saopšteno da je njemu oduzet sveštenički čin i da je isključen iz Srpske pravoslavne crkve na sedam godina:
- To rešenje crkvenog suda upućeno je na potvrdu drugostepenom sudu SPC. Odluka je doneta zato što niko ne želi da pokriva čoveka koji šteti ne samo ugledu Crkve nego i naroda.

Drugi je čuo da Jordović služi pri srpskoj crkvi u Francuskoj i da tamo - zarađuje više nego solidno.

- Samo mi nije jasno kako tamo može da služi u našoj crkvi, kad mu je ovde, kako sam čitao po novinama, zabranjeno da sedam godina radi kao pop. Tamo može, ovde ne može?! I nije mu trebalo to sa drogom. Bio je cenjen i poštovan ovde, pomagao je ljudima... Svi smo bili u šoku kada se prenela vest da švercuje drogu, prosto nismo mogli da verujemo - kazao je ovaj meštanin.

RepublikaFoto: instagram/anapopadic94
Svetlana i Ana Popadić

Podsetimo, sveštenik Milan Jordović i bivši veroučitelj Zoran Marinković uhapšeni su 26. februara 2018. u Mrčajevcima kod Čačka, kada je policija u automobilu "pasat", u kom su bila ova dvojica, pronašla oko 27 kilograma modifikovane marihuane skank, spakovane u 52 paketa.

Kako je pokazala istraga, drogu su švercovali sa Kosova. Pop i veroučitelj-transvestit su se ubrzo nakon hapšenja nagodili sa nadležnim tužilaštvom u Čačku, i osuđeni su na po godinu dana kućnog zatvora. Oni su otkrili da su drogu vozili za Svetlanu Popadić (46) i njenu ćerku Anu Popadić (24) iz požeškog sela Lopaš, a da je za to trebalo da dobiju 5.000 evra.

Njih dve su ubrzo uhapšene i osuđene na pet, odnosno tri godine zatvora. Međutim, početkom jula ove godine ova presuda im je ukinuta i vraćena na ponovno odlučivanje. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading