Srbija dobila najsavremeniju laboratoriju za kontrolu kvaliteta avio-goriva

Autor: Sponzorisani tekst

Vesti

17.07.2019

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savremena laboratorija za kontrolu kvaliteta avio-goriva počela je sa radom u okviru Naučno-tehnološkog centra NIS-a. Nova laboratorija nalazi se u Aeroservisu u Beogradu, specijalizovanom objektu za skladištenje i distribuciju ove vrste derivata koji NIS poseduje u okviru aerodroma "Nikola Tesla".

RepublikaFoto: Promo foto

U okviru projekta modernizacije laboratorije nabavljena je najsavremenija oprema za ispitivanje parametara neophodnih za resertifikaciju mlaznog goriva JET A-1. Vrednost investicije procenjuje se na oko 30 miliona dinara. 

- U Naučno-tehnološkom centru okrenuti smo razradi novih tehnologija kako bi ispratili potrebe savremenog tržišta i obezbedili inovacije u poslovanju naše kompanije. Snabdevanje avio-gorivom predstavlja važan pravac delatnosti kompanije NIS. Projektom modernizacije laboratorije unapredili smo proces kontrole kvaliteta mlaznog goriva domaće proizvodnje i omogućili veću operativnu efikasnost. Istovremeno, podignut je i nivo bezbednosti i zaštite na radu svih zaposlenih u laboratoriji što predstavlja jedan od prioriteta u poslovanju NIS-a - istakao je Leonid Stulov, direktor Naučno-tehnološkog centra kompanije NIS.

Kao glavni snabdevač avio-gorivom u Srbiji, NIS je usmeren na modernizaciju poslovanja kako bi obezbedio uredno, pravovremeno i prvenstveno bezbedno snabdevanje tržišta ovom vrstom derivata. Potvrda kvaliteta mlaznog goriva NIS-a ogleda se i u činjenici da kompanija snabdeva skoro sve avio kompanije koje sleću na beogradski  i niški aerodrom, a među najvećim kupcima su Air Serbia, Aeroflot, Alitalia, Austrian Airlines, Etihad Airways, Lufthansa, Turkish Airlines i Qatar Airways.  Od marta ove godine NIS na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ snabdeva i flotu avio kompanije Air France.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading