CarGo: Objavili smo snimak napada pripadnika policije na svog člana

Autor: Sponzorisani tekst

Vesti

08.07.2019

12:29

Udruženje građana "CarGo" objavilo je danas snimak prošlonedeljnog napada policije na člana tog Udruženja, koji se odvio nakon nenasilnog protesta protiv oduzimanja CarGo vozila.

Promo foto
Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić, predsednik Udruženja građana "CarGo" izjavio je da su i građani i članovi zaprepašćeni da organi reda danas u Srbiji reaguju nasiljem na miran protest, a da na nenasilan otpor reaguju brutalnom represijom.

Član Udruženja "CarGo" Momir Nikčević, koga je pripadnih Interventne policije udario vozilom prilikom nenasilne akcije sprečavanja otimanja još jednog CarGo vozila, za sada neće podneti krivičnu prijavu jer ne želi da ulazi u borbu sa državom.

- Udruženje je kao i do sada stalo i uz ovog člana i mi smo mu pružili pravnu pomoć, ali razumemo i njegovu molbu da se ne podnese krivična prijava. Očigledno se Momir boji za svoju bezbednost i bezbednost svoje porodice. Međutim, CarGo je tu da podrži svakog člana i zato nećemo odustati od otkrivanja ko je udario Momira i nećemo stati dok nadležni državni organi ne počnu da rade svoj posao. Zato danas i objavljujemo ovaj snimak, a nadležni organi neka rade svoj posao - istakao je Vučić.

Promo foto
Sa jednog od ranijih protesta članova Udruženja CarGo

Na snimku koji je objavio CarGo vidi se da su članovi Udruženja iskoristili nenasilnu metodu otpora i legli ispred automobila Interventne kako bi sprečili oduzimanje vozila, a da je nakon toga policajac vozilom udario Momira Nikčevića namerno vozeći kroz okupljene građane.

Vučić je rekao da je cilj taksi kartela, koji zapravo rukovodi svim tim akcijama, upravo da se zaplaše članovi CarGo jer im je batina jedino preostalo sredstvo odbrane svog kartelskog položaja.

- Nažalost, članovi Udruženja "CarGo" su zaplašeni, prestavljeni. Oni se boje da sednu za volan i posteno rade svoj posao jer nikada ne znaju da li je neko od tih klijenata "prikriveni islednik", kao da su najgori mafijaši, a ne ljudi koji pošteno rade i placaju porez - istakao je Vučić.

Vučić je ponovio da veruje da postoji veliki broj časnih policajaca, ali da nažalost među njima ima i onih koji su prekoračili svoja ovlašćenja u jednoj nečasnoj akciji, kako bi pomogli taksi kartelu u uklanjanju konkurencije.

On je izrazio nadu da će se uskoro obustaviti akcije nezakonitog i bahatog oduzimanja vozila članova Udruženja "CarGo" i podsetio da saobraćajna inspekcija radi po tumačenju koje je izdalo Ministarstvo saobraćaja, a koje je suprotno misljenjima Ministarstva turizma, Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo, kao i Komisije za zaštitu konkurencije.

Kompletan snimak možete da pogledate OVDE.

Komentari (0)

Loading